Er komt weer een actie van de lokale overheid aan voor collectieve aankoop van zonnepanelen voor woningeigenaren. Voor hen is er op 9 maart (19.30 tot 21.00 uur) een online informatiebijeenkomst. Door de aankoop te bundelen kan men zonnepanelen aanschaffen tegen een scherpere prijs, zegt de gemeente. Zij heeft al een installateur geselecteerd, volgens haar op basis van kwaliteit en dienstvelening.

Inwoners kunnen zich tot en met 30 maart inschrijven voor de zonnepanelenactie via  regionaalenergieloket.nl/amstelveen.

BTW retour

Wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid) zegt dat er veel vraag is naar zonnepanelen. “Die verlagen de energierekening, verminderen de CO₂-uitstoot en wekken eigen energie op”, zegt ze. Naar haar mening kan men de investering in 5 tot 10 jaar terugverdienen. “Amstelveen Noord deden afgelopen jaar 283 woningeigenaren mee aan de actie.”

Tijdens de online informatiebijeenkomst kunnen vragen worden gesteld aan de gemeente, het Energieloket Amstelveen (in samenwerking waarmee de actie is georganiseerd) en de installateur.

Particulieren kunnen 21% btw op de aanschaf en installatie van zonnepanelen terugvragen bij de Belastingdienst. Energieloket Amstelveen heeft hiervoor een simpel stappenplan opgesteld

Inschrijven

Na inschrijving ontvangen deelnemers een uitnodiging om een digitale woningopname in te plannen met de installateur. Tijdens deze woningopname zal de installateur advies geven over onder andere de hoeveelheid en locatie van de zonnepanelen. Daarna ontvangen inwoners een persoonlijke offerte en kunnen zij besluiten wel of niet mee te doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.