Op  zondag 7 maart (16.30m uur) wordt tijdens een muzikale vesper in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30a een solocantate van Johann Sebastian Bach uitgevoerd. Soliste is de mezzo-sopraan Elsbeth Gerritsen.

Wegens de coronabeperkingen mag er in de kerk nog geen publiek worden toegelaten, naar de Kruiskerk heeft de voorzieningen om voor belangstellenden een livestream met een uitstekende geluidkwaliteit te verzorgen. Ook kan die op een later tijdstip via www.kruiskerk-amstelveen.nl worden bekeken.

Soliste

Omdat koorzang momenteel niet is toegestaan, koos men voor deze muzikale vesper een cantate die voor één vocale solist werd geschreven. Elsbeth Gerritsen zingt beide aria’s van de cantate Widerstehe doch der Sünde (BWV 54), begeleid door instrumentalisten van Het Bach Ensemble Amsterdam.

De tekst van deze cantate is gemaakt voor het begin van de vastentijd en door Johann Sebastian Bach op muziek gezet in zijn jonge jaren toen hij vaak schreef in een Italiaanse stijl. De muzikale leiding is in handen van Paulien Kostense. Henk Trommel is organist, de bas Michiel Meijer neemt (omdat er geen kerkgangers zijn) in zijn eentje de gemeentezang voor zijn rekening en liturg ds. Niek Scholten verzorgt een korte overweging.

Van zondag 7 maart 16:30 uur af is de livestream te zien via www.kerkdienstgemist.nl maar men kan die ook volgen via een link op de website van de Kruiskerk: www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Foto van Kasimir Szekeres

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.