Er zijn meer vrijwilligers nodig bij de stichting SchuldHulpMaatje Amstelveen, die vorig jaar werd opgericht. Zij zoekt naar ‘maatjes’ om mensen die het financieel moeilijk hebben gedurende langere periode actief te begeleiden.

SchuldHulpMaatjes is opgericht door verschillende Amstelveense kerken. Ondertussen is er een bestuur gevormd. Theo den Blanken en Haydee Bean zijn de eerste gecertificeerde Maatjes van de stichting. Om een certificaat te halen, kan men een driedaagse gratis cursus volgen.

Intensief

De vrijwillige en gecertificeerde Maatjes begeleiden mensen met schulden intensief, liefst in een vroeg stadium. Ze komen bij de mensen thuis, gaan met hen in gesprek en luisteren naar hun levensverhalen. Zij staan overigens niet met geld klaar. De hulp verschilt per persoon, zegt de stichting. “Het kan zijn dat Maatjes de hulpvragers helpen bij het op orde brengen van hun financiële administratie. Maar ook gaan ze mee als er ingewikkelde gesprekken moeten worden gevoerd met instanties, zoals bijvoorbeeld bij de Sociale Dienst of de woningcorporatie.”

Aanvullend

Maatjes zijn volgens de stichting altijd aanvullend op de gemeentelijke schuldhulpverlening. Bovendien werkt SchuldHulpMaatje Amstelveen graag samen met andere organisaties die een soortgelijke doelstelling hebben, zoals Participe en Humanitas. SchuldHulpMaatjes is actief in ruim 160 burgerlijke gemeenten in Nederland. Bijna 11.000 mensen kregen in 2023 hulp van een Maatje en bijna 45.000 mensen ontvingen preventieve hulp. Vorig jaar was landelijk gezien zo’n 61 procent van de hulpvragers (nog) niet in beeld bij de professionele schuldhulpverlening.

Cursus

Ook dit najaar kunnen geïnteresseerde Maatjes deelnemen aan de driedaagse (gratis) opleiding. Na het behalen van het certificaat kunnen ze direct aan de slag.

Meer informatie bij coördinator Theo den Blanken: 06-37447420. Of kijk op de website www.schuldhulpmaatje.nl/amstelveen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.