Er zijn weer zomerworkshops bij het ‘KunstLokaal’ van de Stichting Amstelveense Kunst Belangen (SAKB) aan de Ouderkerkerlaan 15. Men kan daar deze zomer kennis maken met allerlei vormen van beeldende kunst.

Er zijn workshops tekenen, schilderen, aquarelleren, boetseren, beeldhouwen en schrijven.

Beeldgedicht

Sommige ervan duren een hele dag of een groot deel van de dag, zoals de workshop aquarelleren van Ellen ten Kroode of die van Piet Reekers, die veel in de aanbieding heeft. Bijvoorbeeld wolken schilderen of landschapschilderen, schilderen met paletmes of schilderen met zand door de verf. Ellen Stoop en Brigit Hamer helpen met een beeldgedicht en een diepdruk te maken.

Klei

Marian Sanders heeft voor haar workshops met klei, was en gips meer tijd nodig. Met driedimensionaal werk is men nu eenmaal langer bezig: vijf dagen voor een dierplastiek, drie dagen voor een Boeddhahoofd of -reliëf en vier voor een model.

De workshops van Edgar Jansen duren één dagdeel, maar terwijl de andere workshops plaats vinden in het gebouw van KunstLokaal SAKB, nodigt hij zijn deelnemers uit op verschillende locaties in Amsterdam. Men kan een model tekenen in het Vondelpark of mensen, houdingen en interieurs tekenen in een café in hartje Amsterdam (foto). Men kan ook kiezen voor ‘Uitzicht over de stad’ of ‘Stad aan het water’ op pittoreske plekjes. Voor de workshops van Edgar Jansen zijn de groepen klein, maximaal zes personen. Er is ook een kinderatelier, waar kinderen creatief aan het werk gaan aan de hand van een thema. Niet alle workshops zijn hier genoemd. Zie voor het volledige programma www.sakb.nl .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.