Voetbalvereniging RODA ’23 is een echte Bovenkerkse club. Dat bleek weer eens op Tweede Pinksterdag, waarop men in het kader van de talloze evenementen in verband met het eeuwfeest, de buurt had uitgenodigd op de koffie (met taart en voor wie wilde een lunch). Burgemeester Tjapko Poppens was er ook, als Bovenkerker, de buurtschap onder de Urbanustoren waar hij nu eenmaal woont. Zo kende men hem ook.

Van de 100 jaar die de in augustus 1923 opgerichte club is die al zeventig jaar gevestigd op het huidige adres aan de Noorddammerweg.

Overlast

Voorzitter Ronald Posthumus herinnerde daar ook aan. “Soms zorgen wij wel voor overlast en dat blijven wij doen”, vertelde hij de buurtbewoners. Maar die klagen er kennelijk niet over. Zij waren wel in dichte drommen gekomen om koffie te drinken. Het koffiedrinken was perfect georganiseerd. Aan zelfs de kleinste details, zoals een plaat over een goot voor afwatering, was gedacht; ook daaraan herkent men Bovenkerk. De stichting Bovenkerk heeft de bijeenkomst mede mogelijk gemaakt, vertelde Posthumus.

“Wij hebben vrijwilligers nooit genoeg”, zei een vrijwilliger die in de bediening zat. Intussen staan ook sponsorende ondernemingen achter de club. En ook daarin herkent men veel Bovenkerkse bedrijven, zoals Martinez, Kragtwijk Catering en Café de Manen. RODA wil zeggen: Recht Op ’t Doel Af. Dat wist honderd jaar geleden in elk geval iedereen. De voorzitter zei dat de club nu de tweede eeuw ingaat. ‘Over honderd of vijftig jaar ben ik er niet meer”, besefte hij. Er klonk een beetje droefheid in zijn stem….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.