Onder het motto ‘Samen Sterker’ wordt vrijdag 7 juni van 13:30 tot 16:00 uur in het wijkcentrum Kastanjelaan 21 een informatiebijeenkomst gehouden over over geheugenproblemen en dementie. Wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg en Welzijn) is er bij om verhalen te horen en wat u nodig heeft.

Die bijeenkomst wordt georganiseerd door welzijnsorganisatie Participe Amstelland.

Hulp

Het is volgens Participe de bedoeling dat men daar praat en luistert, vragen stelt en ervaringen deelt. Deelnemers kunnen mensen zijn die zelf een geheugenproblemen hebben of voor iemand met dementie. Maar ook kunnen mensen er terecht die meer willen weten over dit onderwerp of ontdekken welke mogelijkheden er zijn in Amstelveen om hierbij te laten helpen. “Maak ook kennis met lotgenoten en ga in gesprek met verschillende organisaties over allerlei onderwerpen”, zegt Participe.

VR-bril

Tijdens de bijeenkomst kan men in een workshop met een VR-bril ervaren hoe het is om met dementie te leven en praktische tips te krijgen over hoe men iemand met dementie kan helpen. Inschrijven is niet verplicht.  Wel fijn is het fijn, volgens Participe als men laat weten van plat te zijn te komen via www.participe-amstelland.nu/samen-sterker . Voor de workshop met de VR-bril is aanmelden wel nodig.

2024 is het Amstelveense jaar van ‘De Mens Zien’ in wie aan dementie lijdt. “We werken samen om mensen met dementie en hun naasten te ondersteunen”, zegt Participe. “En om begrip en bewustwording te vergroten.” De bijeenkomst wordt mogelijk gemaakt door, behalve Participe, ook de gemeente en Alzheimer Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.