Samen met Rijkswaterstaat en de daarvoor werkende aannemer aan de A9 werkende aannemer VeenIX organiseert de gemeente op zaterdag 8 juni weer de plaatselijke editie van de Dag van de Bouw. In het kader daarvan zijn er allerlei activiteiten, zoals een (fiets) rondleiding langs de werkzaamheden aan de rijksweg, spelen in een grote zandbak en de bouwplaats van de A9 bezoeken.

Het bezoek aan de A9 bouwplaatsen bij de Keizer Karelweg (ter hoogte van de Meander) en bij de hoek Polderweg Rondehoep Oost in Ouderkerk aan de Amstel zij tussen 12:00 en 16:00 uur is de gepland en dan ook geopend voor publiek.

Bouwers

De bouwers van aannemer VeenIX zijn daar aanwezig om bezoekers te vertellen waar hun bedrijf mee bezig is. Aanmelden is niet nodig. Kinderen kunnen ook meedoen aan een speurtocht en een ijsje verdienen. De bouwplaatsen zijn alleen te voet of met de fiets te bereiken. Aanmelden via het Online Bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat.

Lego

Op het Stadsplein kunnen kinderen zich vermaken in de enorme tijdelijke zandbak en plaatsnemen achter het stuur van grote bouwmachines. Bij het naastgelegen belevingscentrum Amstelveen InZicht (Stadsplein 103, boven de bibliotheek) is een tentoonstelling van bouw- en luchtfoto’s van de A9 en toekomstbeelden te zien van de ontwikkelingen in het Stadshart. Daar kan men ook creatief zijn met kilo’s aan Lego en de toekomstige A9 bekijken met een VR bril. Kijk voor meer informatie en alle activiteiten (ook die in Ouderkerk aan de Amstel) op www.amstelveeninzicht.nl/dvdb.

Kleurplaat

Er is weer een kleurplaat wedstrijd voor kinderen, waarmee zij kans maken op één van de drie Libris Venstra cadeaubonnen. De kleurplaat is te downloaden op www.amstelveeninzicht.nl/dvdb.

De Dag van de Bouw is een landelijke, jaarlijkse actiedag van Bouwend Nederland. Bouw- en infrabedrijven stellen dan hun bouwplaatsen open voor het Nederlandse publiek, ook in Amstelveen dus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.