Terwijl verduurzaming landelijk steeds duurder wordt en energietransitie naar elektriciteit de exploitanten van stroomnetten bijna radeloos maakt, omdat zij de stroom niet kunnen leveren, blijven B en W volhouden dat Amstelveen voorop loopt in bijvoorbeeld het afsluiten van gas.

Speciaal om woningeigenaren die energie willen besparen te helpen lanceert de gemeente het platform ‘Slim Besparen Amstelveen’, zegt zij.

Ondernemingen

Want woningeigenaren willen wel graag weten hoe lang het duurt voordat zij de energiemaatregelen, die de gemeente graag ziet, terug hebben verdiend, terwijl landelijk nieuws is dat het steeds langer gaat duren.

Het platform ‘Slim Besparen Amstelveen’, vervanging van de collectieve inkoopacties,  helpt woningeigenaren het hele jaar op weg met een selectie van goede energiebesparende producten voor iedere situatie, zegt de gemeente. Volgens haar zijn er ‘gespecialiseerde en betrouwbare leveranciers’ uit de regio geselecteerd die garant staan voor een goede uitvoering van de klus.

Kies wijzer

De gemeente zegt dat het n u gelanceerde platform het startpunt voor woningeigenaren die hun woning willen isoleren en verduurzamen. Er zijn online met behulp van een kieswijzer energiebesparende producten op te vinden en er kunnen vrijblijvend offertes worden aangevraagd. Zie: www.slimbesparenamstelveen.nl

Wethouder Floor Gordon, binnen het college van Burgemeester en wethouders verantwoordelijk voor duurzaamheid, zegt dat de gemeente woningeigenaren wil stimuleren ‘energiebesparende stappen te zetten’. Dat kan volgens haar met het nu gelanceerde platform ‘Slim Besparen Amstelveen’. Het verschil met de collectieve inkoopacties is dat die maar een paar keer per jaar van kracht zijn en voor één maatregel gelden. “Nu zijn de voordelen van onze collectieve inkoop acties het hele jaar beschikbaar voor onze inwoners”, zegt Gordon. De gemeente heeft, net als bij de inkoopacties, partijen geselecteerd op basis van prijs-kwaliteit en zij nu meerdere maatregelen tegelijk kan aanbieden.

Voorop

De gemeente constateert dat zij de eerste in Nederland, die start met de nu gelanceerde aanpak. Het platform ‘Slim Besparen Amstelveen’ is ontwikkeld door Energieloket Amstelveen in opdracht van de gemeente en bedoeld voor woningeigenaren, ondanks de tegenvallende verhalen die de ronde doen, toch aan de slag willen op het gebied van duurzaam. Overigens kunnen ook huurders bij Energieloket Amstelveen terecht voor meer informatie, zoals het maken van een stappenplan, kleine energiebesparende maatregelen en om een Energiefixer aan te vragen.

Subsidies 

Op het platform is ook informatie te vinden over de verschillende subsidies voor woningeigenaren die hun woning willen verduurzamen. De belangrijkste zijn de Subsidie Energiebesparing van de gemeente en de ISDE-subsidie van het Rijk. Deze twee subsidies zijn stapelbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.