Door een handtekening te plaatsen tijdens de vastgoedbeurs PROVADA in de RAI onderstreepte wethouder Floor Gordon namens de gemeente dinsdag de samenwerking in een haalbaarheidsstudie  met Tristan Capital Partners en ASR real estate. Die samenwerking betreft de herontwikkeling van het voormalige Hudson’s Bay pand (voorheen van V&D) aan het Buitenplein en het naastgelegen kantoorgebouw aan het Handelsplein.

De plannen bevinden zich volgens de gemeente ‘in de haalbaarheidsfase’, wat betekent dat nog moet worden onderzocht of de plannen o.a. financieel wel uitvoerbaar zijn

Uitwerken

De gemeente wil vernieuwing van de volledige oostelijke entree van het Stadshart Amstelveen.

Edwin van de Woestijne (managing director commercieel vastgoed a.s.r. real estate), Rutger Huiskens (director Tristan Capital Partners) en wethouder Stadshart Floor Gordon werken samen aan het haalbaarheidsonderzoek voor de ‘mogelijke nieuwe invulling’, waarbij de initiatiefnemers de plannen verder uitwerken.

Theater en horeca

Het gaat onder andere mogelijk om een grote supermarkt op de begane grond van het Hudson’s Bay-pand met aansluiting op de parkeergarage, het terugbrengen van de route tussen het Handelsplein via het Hudson’s Bay-gebouw naar het winkelcentrum aan het Buitenplein en een hotel met theatervoorziening, horeca en een sportschool in een kantoorgebouw aan het Handelsplein. Een jaar geleden hebben de partijen die informatie doorgegeven aan de omwonenden.

15 REACTIES

  1. De VVD is er volgens mij alleen voor de multinationals en de graaiers. De hardwerkende Nederlanders in de normale woonwijken, zoals Waardhuizen, zoeken het maar uit zonder supermarkt.

  2. Onze Floor en de gemeenteraad hadden eens naar Frankrijk moeten gaan kijken waar de middenstand in middelgrote steden volledig is weggedrukt door éën of twee grote jongens, maar daar komen ze niet . Ze komen meestal niet verder dan die enige terrasjes in het centrum, waar de gewone bevolking zelden komt. Er zullen altijd mensen zijn die bij een middenstander koper, meestal betere kwaliteit en meer verstand van zijn producten dan een overigens een welwillende scholier van 16 bij een grootgrutter.

  3. Het Handelsplein wordt pas levendig als het gemeentehuis daar komt. Het is daarvoor dé plek.

    Het is pure zelfzuchtigheid dat bestuurders en ambtenaren de mooiste locatie en het mooiste uitzicht van Amstelveen en omstreken exclusief voor zichzelf opeisen.
    Stelletje aso’s.

    • Met alle begrip dat u het raadhuis voor de deur wilt hebben, wijs ik u toch op het volgende:
      1. Het raadhuis is afbetaald en staat waar destijds het stadshart was: In het Oude Dorp.
      2. U doet of Amstelveen een wereldstad is. Het huidige raadhuis ligt hooguit een kilometer van het nieuwe Stadshart.
      3. Het nieuwe raadhuis zou gehuurd moeten worden, afgezien van de ombouw die fors in de papieren gaat lopen.
      4. Het bepaald niet onder VVD-vallende Amsterdam, verplaatste het gemeentehuis van het centrum naar het Waterlooplein…..

  4. 1. Klopt
    2. Bij nagenoeg elk dorp ligt het raadhuis centraal. Het huidige stadhuis is slecht bereikbaar voor mensen die niet mobiel zijn of tellen die soms niet mee.
    3. Dat zegt u , maar wat denkt u van het geld verslindende CoBra? Daar kan het toch komen? Ja, het kost geld, maar wat te denken van die parkeergarage die Raat in het Dorp wil? Maar 10 miljoen en voor hoeveel heeft men het huidige raadhuis in de loop der jaren al niet verbouwd.
    4. Sinds wanneer is het Waterlooplein niet het centrum? Redelijk goed bereikbaar met ov en auto.

  5. @JB, uw reacties lijken vaak afkomstig van de gemeente of van een VVD-bestuurder ipv van een onafhankelijke lokale journalist.

    Het Oude Dorp is niet meer het stadscentrum, zoals u weet.

    In de afgelopen jaren zijn vele miljoenen euro’s besteed aan onderhoud, renovatie en verbouwingen van het gemeentehuis.

    Het huidige (misplaatste) gemeentehuis brengt bij verkoop veel geld op. Dat kan worden besteed aan de huur van een gebouw in het centrum.

    Gemeentebestuur en ambtenaren moeten niet alleen aan zichzelf denken maar in de eerste plaats aan hun functie en plaats in onze maatschappij en aan de belangen en wensen van de burgers.

  6. Het huidige stadhuis van Amsterdam ligt centraler en is beter bereikbaar dan het oude. Zo hoort het.

    Ons neoliberale (en dus asociale) gemeentebestuur kan een voorbeeld nemen aan het ‘kneiterlinkse’ bestuur van Amsterdam.

    Kijk alleen maar naar de Gaasperdammer tunnel en vergelijk die met de brede open verkeerstrog die dankzij de VVD voor eeuwig ons stadscentrum zal blijven bederven met beton, lawaai en luchtvervuiling.

    • Ach, ik reed zaterdag 30 omdat het moet in Amsterdam, waardoor een al files ontstonden (met alle gevolgen voor het milieu). Was blij met de grens van Amstelveen toen er een einde kwam aan de files en ik weer 50 kon. Het GroenLinkse bestuur is echt de werkelijkheid kwijt. Dat blijkt ook uit de ondernemers pesterij door dieselauto’s te weigeren en binnen de wettelijke afstand van woningen windmolens toe te staan…

    • Verder van, laat ik zeggen Osdorp, dan het raadhuis in Amstelveen is verwijderd van het Stadshart? U wilt gewoon een gemeentehuis voor uw deur. En de levendigheid heb ik nooit bij het raadhuis kunnen bespeuren als ik – meestal ’s avonds (als de ambtenaren naar huis zijn) en ’s middags – er kom.

  7. Terecht merkt u op dat het raadhuis destijds in het toenmalige stadshart werd gebouwd. Dat is verplaatst, maar de gemeentebestuurders en ambtenaren wilden hun mooie plekje niet kwijt. Hun eigenbelang won het van het algemeen belang. Typisch Amstelveens.

    Amsterdam heeft zijn stadhuis terecht verhuisd naar het nieuwe, beter bereikbare stadscentrum.

    U ziet de mensen die naar het gemeentehuis komen niet staan, want dat zijn gewone burgers.

    Aan ieder stadscentrum kan men zien of het stadhuis er staat, want dat zorgt altijd goed voor zijn directe omgeving. Een stadscentrum zonder stadhuis wordt verwaarloosd en vervuilt en verloedert:

    https://photos.app.goo.gl/ZPQAAYyDedYvFDfk8

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.