De lokale coalitiefractie Goed voor Amstelveen (GVA) wil dat één van de twee houten gebouwen van de Stichting De Uiterton in De Braak, waar bootjes gerestaureerd worden en Fietsmaatje aanwezig is, een maatschappelijke functie erbij krijgt door de ruimte bijvoorbeeld beschikbaar te stellen voor kunstenaars. Dat moet niet betekenen dat de bestaande functies verloren gaan, zegt de fractie.

Nu het gebouw onderhoud nodig heeft, bijvoorbeeld voor isolatie en het budget daarvoor ‘beperkt’ is, wel Diana Julio van GVA Goed voor Amstelveen en ook wijkcoach vindt uitbreiding van de ‘maatschappelijke’ functies gewenst op kosten van de gemeente.

Plannen?

“We zien dat buurtbewoners en bezoekers al veel zelf hebben ondernomen om de Uiterton op te knappen maar het is niet duidelijk welke plannen de gemeente met deze gebouwen heeft”, zegt ze.  De fractie begrijpt dat een totale renovatie niet aan de orde is maar wil wel maar wol wel van de gemeente te horen wat mogelijk is. Er is volgens Julio niet alleen woningnood in Amstelveen maar ook een tekort aan locaties voor kunstenaars en maatschappelijke functies.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.