Nalatenschapsadviseur Nicole Buskermolen en uitvaartverzorger Saskia Driezen (foto) geven op 16 juni (14.30 tot 16.30) weer antwoord op al vragen over uitvaart en nalatenschap. Dat gebeurt tijdens dit gratis inloopspreekuur in bibliotheek Amstelveen Stadsplein.

Vroeg of laat krijgt namelijk iedereen te maken met het overlijden van een dierbare, het regelen van een uitvaart en daarna de afhandeling van de nalatenschap.

Wirwar

Vragen daarover zijn onder meer wat een uitvaart kost, wie verantwoordelijk is voor de kosten, wat wettelijk gezien wel en niet mag, of men zelf een uitvaartverzorger kan kiezen en hoe het met eventuele verzekeringen is geregeld. Maar ook na de uitvaart zijn er tal van administratieve zaken te regelen. Onder meer moet de aangifte erfbelasting worden gedaan en de de erfenis worden verdeeld. Dit is niet voor iedereen een dagelijkse bezigheid en vaak een wirwar van regels en uitzonderingen. Voor veel mensen is het een onbekend terrein waar bovendien veel misverstanden over bestaan. Daarom houdt de bibliotheek een gratis inloopspreekuur over het onderwerp uitvaart en nalatenschap. Meer informatie vindt men op de website: www.debibliotheekamstelland.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.