Bij Boekhandel Blankevoort aan de Rembrandtweg spreekt dinsdag 20 juni (20.00 uur) Dr. Martin Bossenbroek (foto) spreekt over zijn boek ‘De Zanzibardriehoek’.

Het is de geschiedenis van die ándere slavenhandel, die naar het Midden-Oosten.

14,5 miljoen slaven

De discussie in Nederland over slavernij gaat bijna uitsluitend over de gevolgen van slavenhandel tussen het Afrikaanse continent en de Amerika’s. Maar vergeten wordt dat er ook een omvangrijke Afrikaans-Arabische slavenhandel was in Oost-Afrika, met het eiland Zanzibar als middelpunt. Van de zevende eeuw af zijn naar schatting 14,5 miljoen (!) Afrikanen als slaven naar het Midden-Oosten gevoerd.

Universiteit Utrecht

Dr. Martin Bossenbroek (1953) is historicus en auteur van klassiekers als ‘Holland op zijn breedst’, ‘De Meelstreep’ en het met de Libris Geschiedenisprijs 2013 bekroonde ‘De Boerenoorlog’. Hij is namens de Koninklijke Bibliotheek als Research Fellow Publieksgeschiedenis verbonden aan het departement Geschiedenis van de Universiteit Utrecht. De lezing begint om 20.00 uur, maar inloop is van 19.30 uur af. Aansluitend legt buurtgenoot en rechtshistoricus Stan Meuwese Martin Bossenbroek nog een paar vragen voor en is er gelegenheid tot napraten. Vanzelfsprekend zal er ook worden gesigneerd. Men kan zich aanmelden via boekhandelblankevoort@planet.nl of 020 6455694.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.