Er is eindelijk een nieuwe voorzitter van de Voedselbank Amstelveen. Ron Pieters liep enige tijd mee, om de zien van het van beide kan ten wel klikte, maar het bestuur heeft hem nu benoemd. Met Pieters krijgt de Voedselbank de zoveelste voorzitter in enkele jaren.

Ron Pieters werd vooraf gegaan door onder meer onder meer Annick Visser (die nog bij de Voedselbank is betrokken), de na een jaar wegens gezondheidsredenen alweer afscheid nemende Willem Loonen en werd opgevolgd door iemand die maar kort bleef.

Diverse culturen

Het bestuur bestaat, behalve Ron Pieters als voorzitter, nu uit Wilm Merckel (secretaris), Ronald van den Berg (penningmeester) en de bestuursleden Marja Ernste en Wil Roode. Pieters heeft volgens het bestuur grote bestuurlijke ervaring. Hij is nog voorzitter van de Golfvereniging Uithoorn, een taak die hij na zijn pensionering zeven jaar geleden op zich heeft genomen. Bij de KLM, waarbij hij 45 jaar werkte, bekleedde hij verschillende managementfuncties, waardoor hij twintig jaar woonde in het buitenland en kennis maakte met diverse culturen, zoals die van Midden-Amerika, Afrika en het Nabije- en Verre-Oosten.

Armoede

Door zijn verblijf in het buitenland heeft hij ook veel ellende en armoede gezien. Met in zijn achterhoofd dat dit in Nederland toch allemaal wel wat beter zou moeten werken, ging zijn belangstelling uit naar de Voedselbank Amstelveen. Ook het enthousiasme van het team 46 vrijwilligers sprak hem bijzonder aan. Die vrijwilligers hebben overigens veel in hem en hopen dat onder zijn leiding de Voedselbank adequaat zal kunnen inspelen op de nieuwe ontwikkelingen.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.