In Westwijk begin dut jaar geplaatste camera’s met Automatic NumberPlate Recognition (ANPR), dat kentekens vastlegt, zijn pas sinds begin juli operationeel. Die vertraging van een half jaar heeft burgemeester Tjapko Poppens aan de gemeenteraad gemeld. De camera’s zijn bedoeld om het aantal misdrijven omlaag te krijgen.

Volgens de burgemeester heeft het niet werken van de camera’s in de afgelopen maanden te maken met problemen met de verwerkingscapaciteit bij de Landelijke Eenheid in Driebergen. Maar hun aanwezigheid werkte wel preventief gewerkt en de politie heeft toegezegd begin oktober de eerste resultaten te presenteren, zegt Tjapko Poppens.

 Vijf locaties

In recente berichten over inbraken komt het postcodegebied dat op Westwijk slaat niet meer voor, zegt hij. Er zijn begin dit jaar zes camera’s geplaatst op vijf locaties op toegangswegen tot Westwijk. Er kan ad hoc ook door de politie elders een mobiel ANPR-systeem worden ingezet. In Westwijk gaat het om een vast systeem. De kentekens worden doorgestuurd naar een database van de politie in Driebergen en daar real time vergeleken met een bestand met verdachte kentekens. “Iedere keer dat een verdacht voertuig het camerasysteem in Amstelveen passeert, krijgt de politie een melding (‘hit’). Vervolgens kan de politie snel en gericht in actie komen”, schreef de burgemeester.

………

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.