Omdat Stichting Participe Holding, waaronder de in Amstelveen werkende welzijnsorganisatie Participe Amstelland hangt, financieel in zwaar weer verkeert, wordt koortsachtig gezocht naar een fusiepartner. Dat schreef wethouder Marijn van Ballegooijen aan de gemeenteraad. Hij kijkt ook naar alternatieven buiten de organisatie waarmee de gemeente nu werkt.

De holding neemt relevante stappen om de continuïteit van het welzijnswerk in Amstelveen veilig te stellen, zegt de wethouder. “Onderzoek naar de mogelijkheden voor een fusie zijn in een gevorderd stadium.”

Geen garantie

De directeur (bestuurder) van Participe Holding vroeg de gemeente intussen de bestaande contracten op welzijnsgebied voort te zetten en die niet voortijdig te ontbinden. Maar volgens de wethouder kan de gemeente die garantie niet geven, onder meer omdat zij niet volledig is geïnformeerd.

“Dat vergt een aangepaste manier van verwerken, voldoende tijd om een oordeel te vormen en uiteindelijk conclusies te trekken over een verlenging van de lopende contracten”, zegt Van Ballegooijen. “Wij willen meer inzicht in de juridische constructies bij de beoogde fusiepartner.”

Analyse

De wethouder wil weten wat de gevolgen daarvan zijn voor besluitvorming en financiële verhoudingen. Hij wacht ook op de jaarrekeningen 2018 (met accountantsverklaring) van Participe Holding en Participe Amstelland. “Nadat wij alle gevraagde informatie hebben ontvangen en geanalyseerd, nemen wij besluiten over de verlenging van de lopende contracten.”

Intussen wil Van Ballegooijen ook mogelijke alternatieven verkennen. “Het belang van onze inwoners en de medewerkers en vrijwilligers van Participe Amstelland is voor ons wezenlijk, net als een zorgvuldige omgang met de aan ons toevertrouwde publieke middelen. De medewerkers en vrijwilliger doen goed werk dat belangrijk is voor veel Amstelveners. Dat is het ijkpunt voor onze besluitvorming.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.