Buslijn 55 tussen Westwijk en Station Amsterdam Zuid wordt per 5 augustus goedkoper. Vervoerregio Amsterdam en GVB laten weten dat de ritprijs wordt aangepast en reizigers die op saldo en vol tarief reisden, het verschil tussen het sinds 3 maart betaalde en nieuwe tarief vergoed krijgen. Die compensatie kan tussen 1 september en 1 december 2019 worden opgehaald bij een kaartautomaat van GVB.

De reiziger betaalt voor het aantal gereden kilometers, ook in geval van een (geplande of ongeplande) omleiding, maar bij bus 55 zijn de omstandigheden uitzonderlijk en duurt de omleiding lang. Daarom wordt ‘bij hoge uitzondering’ gecompenseerd. De ritprijs wordt tot 58% van het normale tarief bijgesteld. Hiermee wordt het gemiddelde prijsverschil voor een heen- en terugreis met lijn 55 op saldo 0,35 euro lager ten opzichte van hun reis van tramlijn 51.

Contactformulier

 

Met de aanpassing zijn vrijwel alle saldoreizigers (voltarief) voordeliger uit, tot maximaal 0,80 euro voor een heen-en terugreis. 8% van de saldoreizigers (voltarief) heeft na de verlaging van het tarief nog steeds een nadelig verschil van maximaal 0,15 euro ten opzichte van een (heen- en terugreis met oude lijn 51. Zij kunnen zich melden bij GVB Klantenservice via 0900-8011 of het contactformulier op de website.

Tramverbinding  
De Amstelveenlijn wordt de komende twee jaar vernieuwd zodat reizigers eind 2020 gebruik kunnen maken van een nieuwe, snelle tramverbinding tussen station Zuid en Amstelveen, zegt het GVB.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.