Projectontwikkelaar Vorm is nu weer teruggekomen op zijn vraag bij de gemeente de vergunning voor de bouw van 172 dure woningen in de nieuwe wijk De Scheg Oost in te trekken. Hij wil nu zijn plannen meer aanpassen aan de hedendaagse markt, schrijven B & W aan de gemeenteraad. In de praktijk komt het er op neer dat goedkopere en kleinere woningen worden gebouwd.

De ontwikkelaar wilde eerst niet met de bouw beginnen omdat gebruikelijk is dat van tevoren al minstens 70% verkocht is. Dat percentage werd bij lange na die gehaald, omdat de hypotheekrente is gestegen en de huizen door hogere kosten materalen en lonen  duur der zijn geworden.

Aanpassen

De eerdere bouw zou 96 grondgebonden huizen en 76 appartementen omvatten, waarvan de prijs varieerde van € 750.000 tot tweemiljoen euro, een prijsniveau waarover vooral GroenLinks en Actief voor Amstelveen in de gemeenteraad al hub grote zorgen hebben geuit. Volgens B&W heeft de ontwikkelaar nu bericht gestuurd het verzoek om intrekking van de vergunning niet te willen handhaven. Hij ziet kennelijk mogelijkheden een deel van de plannen uit te voeren. Overigens gaat hij een ander deel aanpassen aan de markt.

Bezwaren

Zowel een omwonende als de ontwikkelaar zelf heeft tegen de verleende vergunning bezwaar ingediend en de degenen die wel kochten geïnformeerd dat dat de oorspronkelijke plannen economisch niet uitvoerbaar zijn gebleken. Overigens houdt de vergunning niet in dat het welk het geval zou zijn, zeggen B&W.

Intussen leiden de bezwaren er toe dat pas op de datum waarop de vergunning onherroepelijk wordt de ontwikkelaar er min of meer aan vast zit. Dat is 11 mei, waarna dat met zes weken kan worden verlengd. De gemeente heeft nu de bezwaren in behandeling. Zij is wel voornemens woningen in de nieuwe wijk te realiseren, zegt ze in de brief aan de raad. “Niet in de laatste plaats voor de mensen die in de veronderstelling waren al een huis te hebben gekocht en zich nu gedupeerd voelen”, zeggen B&W. “Wij zijn ons zeer bewust van de opeenstapeling van recente ontwikkelingen op de woningmarkt. Onze inspanningen blijven erop gericht om De Scheg Oost tot een succes te maken.”

Maar ook van de ontwikkelaar worden inspanningen verwacht, voegt zij er aan toe. Over de prijsstelling gaat de gemeente praten met het bedrijf. “Een bestuurlijk overleg met deze partij is gepland.”

1 REACTIE

  1. Geen kleine en goedkope woningen in De Scheg Oost! Je zult maar gewone mensen naast je te wonen krijgen… de VVD moet dit koste wat kost voorkomen. Amstelveen alleen voor de welgestelden a.u.b.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.