Zaterdagavond 14 maart (19.00 uur) voert Het Bach Ensemble Amsterdam onder leiding van Paulien Kostense de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach uit in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a.  De kerk is open van 18.15 uur af. Kaarten te koop op www.klassiekemuziek.nl of besteld via concert@kruiskerk-amstelveen.nl (entreeprijs € 22,50, jongeren t/m 16 jaar € 20). De kaarten zijn niet aan een bepaalde plaats gebonden.

Het Bach Ensemble Amsterdam (BEA) bestaat uit een koor en orkest van getalenteerde amateurs, dat gecoacht wordt door aan de Nederlandse Bachvereniging verbonden professionele musici, die  zijn en die zeer goed thuis zijn in barokke muziek.

Twee koren

Het verhaal over verraad, liefde, berechting en sterven van Jezus wordt door de jonge mensen van BEA gebracht met twee koren en twee orkesten, links en rechts vóór in de kerk. Vol hartstocht klinken de dramatische ‘turbae’ (de opgehitste volksmassa’s), devoot de gelovige koralen, liefdevol de emotionele hoogtepunten in de aria’s en vol overtuiging de personen uit het evangelie van Matteüs.

De instrumentale solo’s worden stijlbewust gebracht. Vocale solisten zijn Stephan Adriaens, evangelist; Joep van Geffen, Christus; Elvire Beekhuizen, sopraan; Rosina Fabius, alt; David Lee, tenor en Michiel Meijer, bas. De kleinere rollen worden gezongen door koorleden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.