Het wordt steeds gekker. Niet meer alleen houdt men twee verschillende vergaderingen van de gemeenteraad tegelijkertijd in het raadhuis, maar ook tegenwoordig in totaal verschillende gebouwen. Zodat de gemeente er zeker kan zijn dat het moeilijk voor de inwoners – en zeker voor de media – wordt beide bij te wonen.

Woensdag 10 mei is er een meeting met jongeren in P60. Die is gepland tot 21.00 uur, maar op dat moment is er een zogenaamd ‘raadsgesprek’ over energietransitie. De afstand is groot genoeg om burgers niet beide bijeenkomsten te laten volgen.

Participatie

Overigens heeft men mazzel dat deze keer niet verschillende vergaderingen tegelijkertijd in het raadhuis worden gehouden, maar de gemeente zoekt dus de compensatie in de afstand. Daar in P60 gaat het nota bene over participatie. Die er dus totaal niet is.

5 REACTIES

  1. Waarom zo negatief? Op deze manier is het toch goed geregeld door de gemeente. Zo min mogelijk gelegenheid geven aan al die lastige burgers om hun mening te geven. Hulde aan ons democratische college van B&W.

  2. Geen enkele vorm van inspraak heeft in Amstelveen enige zin. Er bestaat hier nu eenmaal geen democratische cultuur die is gebaseerd is op het besef dat burgers even goed als bestuurders, raadsleden, ambtenaren en journalisten bereid en in staat zijn om te oordelen over zaken van algemeen belang. Het feit dat dat niet hun taak is, betekent niet dat zij minder betrokken en deskundig zijn. Integendeel, in veel gevallen.

    Het enige wat hier werkt, is lobbyisme en netwerkcorruptie. Daarvoor moet men wel over de juiste relaties en voldoende onderdanigheid jegens genoemde machthebbers beschikken. Anders ben je domweg kansloos.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.