Met eigenaar Netjes Beheer BV, eigenaar van het winkelcentrum daar, praat de gemeente over een nieuwe supermarkt in Waardhuizen, nu die van Coöp er weg is.

Die supermarkt had een belangrijke maatschappelijke functie, vinden beide partijen. Ze zeggen goed naar de inwoners en winkeliers te hebben geluisterd en ernaar te streven dat het nieuwe winkelcentrum Waardhuizen opnieuw het hart van de wijk kan vormen.

Modernisering

Afgesproken is dat  gemeente en Netjes samen onderzoek doen naar de haalbaarheid voor een nieuwe supermarkt. Als gevolg van schaalvergroting heeft de exploitant van de Coop begin dit jaar moeten besluiten met de winkel aan de Parlevinker te stoppen. Al sinds 1980 zat er een supermarkt in het winkelcentrum. Om zowel dat centrum als de inwoners van de wijk en overige winkeliers nieuwe toekomst te bieden, wordt door eigenaar Netjes Beheer en gemeente de mogelijkheid onderzocht het winkelcentrum aan te passen en geschikt te maken voor het huisvesten van een nieuwe moderne supermarkt.

Investering  

Netjes Beheer B.V. heeft naar haar zeggen bij de gemeente de wens en intentie kenbaar gemaakt te investeren in de toekomst van het winkelcentrum Waardhuizen. Dat vervult naast de waardevolle functie van het voorzien in de dagelijkse boodschappen ook, zoals gezegd, een sociale functie in de wijk. ‘Netjes Beheer streeft er dan ook naar dat er een volwaardige supermarkt komt en dat in de nieuwe situatie ook ruimte blijft voor huidige winkeliers, zodat ook zij kunnen worden ingepast’, zegt de gemeente.

Samen

Volgens Wilma Schoonderbeek-Netjes functioneerde het winkelcentrum Waardhuizen tot voor kort goed. “Omdat wij net als bij de winkels aan de van der Hooplaan geloven in de kwaliteit en de maatschappelijke functie van kleinschalige op de wijkgerichte winkels, zouden wij ook het winkelcentrum Waardhuizen daarin graag een nieuwe toekomstbestendige functie geven”, zegt ze. Maar daarvoor moet de haalbaarheid goed worden onderzocht, vindt Schoonderbeek. “Dat we vroegtijdig gezamenlijk met de gemeente Amstelveen kunnen optrekken, komt het proces ten goede verwacht ik. De gemeente laat zien dat zij zich actief inspant voor de leefbaarheid en maatschappelijke functie van deze plek voor de wijk Waardhuizen.”

Medio ‘23   

Medio 2023 moeten de verkennende onderzoeken en gesprekken worden afgerond, waarna een besluit over de haalbaarheid naar verwachting kan worden genomen. Afhankelijk van de uitkomsten hiervan kan na de zomer 2023 een planning worden opgesteld voor de al dan niet uit te voeren werkzaamheden.

1 REACTIE

  1. Nou de BV Netjes gelooft maar in 1 ding en dat is platte poen. Dat is niet erg , maar kom er dan ook voor uit en hang niet van die prietpraat op!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.