Albert Heijn en Amstelveenvoorelkaar, de naam waaronder de Vrijwlligerscentrale zich presenteert, zijn samen op zoek naar vrijwilligers die oudere inwoners willen helpen met hun wekelijkse boodschappen. De helpers worden door de organisatie ‘Boodschappenhelden’ genoemd.

“Voor veel ouderen is boodschappen doen het uitje van de week”, weet Renate Joon van Amstelveenvoorelkaar. “Het is een manier om onder de mensen te komen en het draagt bij aan het gevoel van zelfstandigheid als men zelf zijn boodschappen in het mandje kan leggen. Maar veel ouderen hebben daar wel een beetje hulp bij nodig. Die bieden de helden van ons Boodschappenteam.”

Partner

Het Boodschappenheldenteam moet worden uitgebreid, nu Amstelveenvoorelkaar steeds vaker aanvragen krijgt voor boodschappenhulp. Albert Heijn is volgens Amstelveenvoorelkaar een enthousiaste partner.

Volgens supermarktmanager Anita Gorter van Albert Heijn Rembrandthof (Stadshart) past samenwerking met Amstelveenvoorelkaar in de strategie van AH als ‘winkel voor iedereen’, inclusief ouderen. “De ouderen komen bij ons boodschappen doen en Amstelveenvoorelkaar werft via AH Helden voor hun Boodschappenhelden-team, op de plek waar het allemaal gebeurt.” AH heeft zeven winkels in Amstelveen, die allemaal de actie steunen.

Superhelden

Die duurt de hele maand oktober, waarin Amstelveenvoorelkaar en Albert Heijn zoveel mogelijk nieuwe Boodschappenhelden willen vinden. Volgens Joon gaat het om zowel Superhelden (Amstelveners die elke week boodschappen doen met een oudere) als Flexibele helden, die af en toe tijd hebben hulp te bieden. Tijdens de actiemaand is het team van Amstelveenvoorelkaar regelmatig aanwezig in de verschillende winkels van Albert Heijn om klanten te enthousiasmeren om Boodschappenheld te worden. Meer informatie is ook te vinden op www.amstelveenvoorelkaar.nl/AH

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.