Dinsdag 8 oktober (19.30 uur) is de derde in de serie van negen documentaires ‘Arts in Cinema | Kijk op Kunst’ in Cinema Amstelveen te zien. Deze keer gaat het over de grote meester van de Italiaanse renaissance, Tintoretto. De film wordt door een inleiding vooraf gegaan.

Met de deelname van filmmaker en kunstenaar Peter Greenaway, viert een nieuwe en spannende bioscoopproductie de 500-jarige geboortedag van de laatste grote meester van de Italiaanse renaissance. Verkend wordt de rivaliteit tussen de belangrijkste Venetiaanse kunstenaars van de zestiende eeuw: Tintoretto, Titian en Veronese. Het filmpubliek ontdekt het 16e eeuwse Venetië door Tintoretto’s leven en canvassen. Terwijl het verhaal verteld wordt, begint men te begrijpen hoe de plaag de stad Venetië en haar kunst beïnvloed heeft.

Spraakmakend

Arts in Cinema is een serie spraakmakende documentaires over internationale topexposities en bevlogen kunstenaars. Zij bieden een exclusief kijkje achter de schermen van internationale musea. De films zijn informatief, toegankelijk en onderhoudend en bieden een meeslepende, filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst en hun makers.

Inclusief inleiding
Voorafgaand aan iedere vertoning verzorgt museumdocent en beeldende kunstenaar Henk van den Bosch een korte, informatieve inleiding over de kunstenaar en/of stroming. Aanvang 19.30 uur.

:De overige titels en data zijn (telkens op dinsdag): 22 oktober – Young Picasso; 12 november – Klimt and Schiele: Eros and Psyche; 3 december –  Renoir: Revered and Reviled; 14 januari – The Prado Museum: A Collection of Wonders;
28 januari – Van Gogh and Japan: The untold story of Van Gogh’s art; 11 februari – Gauguin in Tahiti: Searching for a Lost Paradise.

Kijk op www.cinemaamstelveen.nl voor alle tijden, data en tickets.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.