Veel succes, wenste sportwethouder Rob Ellermeijer het team van Special Needs Taekwondo zondagmorgen toe.  Hij was er bij toen er werd uitgezwaaid om deel de nemen aan de Wereld Kampioenschappen (WK) in Nieuw Zeeland. Dat ‘uitzwaai-moment’ vond plaats in de Ben Goudsmithal aan de Sportlaan. Het vertrok vandaar naar Schiphol. Teakwondo is een vechtsport, een vorm van zelfverdediging eigenlijk.

“Ik wens jullie vooral veel plezier”, zei de wethouder. Het team wordt geleid door coach David Chung. Ook de vechtsportlegende Semmy Schilt was aanwezig om het team succes te wensen. Voor coach David zijn de jongens en meiden van het Special Needs team nu al winnaar. “Meedoen is winnen, is mijn motto”, vindt hij. “Voor veel van deze deelnemers is dit hun eerste verre reis. Mooi te zien dat sport dit ook mogelijk maakt.”

Verbinding

David Chung begon in 2013 met de speciale begeleiding vanuit de vereniging Chung Do Kwan. Het groeide uit tot een apart initiatief los van de school onder de naam Stichting Special Needs Nederland. Inmiddels zijn er ongeveer tachtig beoefenaars die vallen onder de criteria van Special Needs. Ze trainen in specifieke doelgroepen of mee in de reguliere groepen.  “De stichting laat op een mooie manier zien dat iedereen kan meedoen. Een perfect voorbeeld van hoe sport kan zorgen voor verbinding en inclusiviteit,” zegt Ellermeijer

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.