Nienke Plas speelt dinsdag 6 juni (20.00 uur) haar nieuwe theatershow ‘Postnatale Expressie’ in Schouwburg Amstelveen. Twee dagen eerder, zondag 4 juni, is daar om 15.00 uur het Zuidelijk Toneel met ‘De Mensenhater’, naar toneelschrijver Molière.

Youtuber Nienke Plas brengt op haar eigen hilarische wijze de evolutie van een vrouw in beeld.

Van kind tot moeder

Zij is één van de grappigste vrouwen van Nederland, immens populair op Instagram en YouTube, en bewandelt een bijzonder pad, zegt de schouwburg. “Eerst was zij een kind, nu heeft zij kinderen en uiteindelijk zal ze met eentje trouwen. Spijt van deze route? Ach ‘never look back’ tenzij je wilt leven en het doel van een achteruitkijk spiegel begrijpt.”

Mission Molière

Iedereen die last heeft van een ochtendhumeur of hekel aan alles en iedereen is toe aan Mission Molière, een radicale bewerking van de Franse komedie door Het Zuidelijk Toneel. “Bitterheid, jaloezie, cynisme; emoties die we niet snel laten zien. We houden het liefst de schijn van optimisme op”, zegt het theater. In deze eigentijdse versie geeft regisseur Sarah Moeremans haar visie op humor, hypocrisie en goedbedoelerigheid, naar de 350 jaar geleden levende Molière. Met een Spiegelpaleis als decor en Frans geïnspireerde kostuums is Mission Molière een vrolijke komedie die de in verschillende vormen van humor laat zien.

Bekijk de complete theateragenda op www.schouwburgamstelveen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.