Het is het grootste gebouw op bedrijven De Loeten, denkt adviseur stedenbouw van de gemeente Astrid Steggerda.  Zij sloeg, samen met twee anderen, woensdag de eerste paal voor het distributiecentrum van P3 Logistic Parks. Heembouw denkt het over tien maanden te kunnen opleveren. P3 heeft daarmee haar tiende centrum in de Benelux. Zij worden verhuurd aan klanten als Lidl, Fresh Solutions Netherlands B.V., Jumbo, Yamato, Karl Rapp en Cargotech.

Op in totaal veertien hectare wordt 27.500 vierkante meter voor het centrum ontwikkeld, vertelde Lucas Veldhuizen van Nes Vastgoed namens Ringmeer BV. Want van die vastgoedontwikkelaar kocht P3 de grond om er het centrum te vestigen. P3 Logistic Parks is een lange termijn investeerder in logistiek vastgoed die talrijke distributiecentra in Europa heeft en daarin zeven miljard euro investeerde.

Schiphol

P3 Logistic Parks kocht nu in een gebied dat bekend staat om zijn (glas)tuinbouwsector. “Dankzij de directe nabijheid van Amsterdam en Schiphol is het ideaal gelegen voor nationale en internationale logistieke bedrijven”, vindt P3.  “Met een directe ligging aan de N201 is het distributiecentrum goed bereikbaar en biedt het snelle toegang tot de snelwegen A2, A4, A9 en A10.”

Ruim 22 duizend meter magazijn

Het nieuwe centrum zal 22.618 m² magazijnruimte, 1.300 m² kantoorruimte en 3.500 m² mezzanine bevatten. Het ontwerp is van Heembouw Architecten en Nes Vastgoed. Het centrum zal dienen voor licht industrieel gebruik, met een vloerbelasting van 5.000 kilogram, een vrije hoogte van 12,2 m en 20 dockdeuren. Het is deelbaar in twee units, waardoor het mogelijk is het gebouw voor meerdere huurders te gebruiken.

Na Assen

Léon Vié, Managing Director Nederland & België bij P3 Logistic Parks, zei bij het slaan van de eerste paal dat P3 Amstelveen is een volgende stap in de groeistrategie voor Nederland van het bedrijf is. „Na een succesvolle acquisitie van P3 Assen in 2022, zijn we trots dat we opnieuw een forward funding transactie in Nederland hebben gerealiseerd en we zijn uiteraard verheugd dat we dit moderne distributiecentrum op een toplocatie aan onze portefeuille kunnen toevoegen.”

Excellent

Volgens Lucas Veldhuisen van Nes Vastgoed wil hij er een succes maken van het distributiecentrum in Amstelveen en het met een BREEAM-certificering opleveren aan P3. Als hoogwaardige, moderne logistieke ontwikkeling zal P3 Amstelveen naar verwachting het BREEAM-certificaat “Excellent” ontvangen. Het wordt uitgerust met LED-verlichting, een watermanagementsysteem en fotovoltaïsche panelen. Er is dus op alle fronten aan duurzaamheid en energietransitie gedacht.

250 werknemers

In de transactie werd Ringmeer B.V. ondersteund door Cushman & Wakefield als juridisch adviseurs. P3 heeft meer dan 250 werknemers in dienst, verspreid over 11 kantoren in belangrijke Europese steden. Het bedrijf heeft een hoofdkantoor in Praag en biedt geïntegreerde diensten aan op het gebied van ontwikkeling, vermogens- en vastgoedbeheer. Zie www.p3parks.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.