GroenLinks, SP, CDA, Actief voor Amstelveen en CU in de gemeenteraad hebben B&W vragen schriftelijke vragen gesteld over een raadsbrief, waarin het college zegt de woondeal met MRA op 15 maart te ondertekenen, die voorziet in de bouw van 30% sociale huurwoningen. Maar het Rijk moet dan alsnog de bouw van studentenwoningen in Kronenburg wel goedkeuren. 

Die 30% is trouwens in strijd met college-akkoord, waarin VVD, D66, PvdA en Goed voor Amstelveen afspraken dat die twintig procent moest bedragen.

Betaalbaar

In deze woondeal worden onder andere afspraken gemaakt tussen verschillende bestuursorganen over verantwoordelijkheden van gemeenten bij te dragen aan de realisatie van betaalbare woningen.

Coalitie akkoord

Alle gemeenten worden gevraagd zich te committeren aan de bouw van minimaal 30% sociale huurwoningen en minimaal 40% in het middensegment. In de brief aan de gemeenteraad is te lezen wat het college hieronder verstaat in de Amstelveense situatie. De bestaande plannen van het college (het coalitieakkoord en de nu geldende woonagenda 2020-2023) voldoen niet aan de uitgangspunten in de Woondeal MRA 2023,  zegt GroenLinks, die de vragen met steun van de andere partijen stelt.

Achterstand

Wat is dan die uitzonderingspositie van Amstelveen ten opzichte van de regio willen de vragenstellers van de wethouder Elzakalai weten. In de  raadsbrief wordt daarover  gesproken. “Een en ander wekt de indruk dat met de uitzonderingsposities de kern van de hele actualisatie van de Woondeal onderuit wordt gehaald”, vindt GroenLinks. “Daarmee zou de toch al grote achterstand op de bouwopgave voor sociaal en betaalbaar wonen in Amstelveen verder vergroot worden.”

1 REACTIE

  1. De lokale coalitie trekt wel een grote broek aan door te zeggen dat men wel woningbouw bij Kronenburg moet goed keuren. Het ēën en ander staat geheel los van elkaar. Dat weet de kongsi van VVD/D66 heel goed. Dit riekt zelfs naar een kinderachtige vorm van chantage, want deze 2 partijen weten heel goed dat dit niet kan. Ook hoor ik niets over soc woningbouw in de Scheg, een gebied waar vele grondspeculanten hun slag hebben geslagen en waar m.n. de VVD ze geen strobreed in de weg heeft gelegd, hetgeen er toe geleid heeft dat een stel gewone rijtjeshuizen nu het belachelijke bedrag van €675.000 moeten opbrengen. Een bedrag dat zelfs door de middenklasse een groep waarvan de VVD zegt altijd voor op te komen ,niet meer valt op te hoesten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.