Het bestuur van de PvdA Amstelveen overhandigde woensdag 158 cadeaukaarten aan de lokale Voedselbank, ter waarde van € 7.900. Dat bedrag komt in feite van de stichting Egmana, die vroeger een pand had in het Oude Dorp en als vereniging werd opgericht in 1938 rond de ‘rode familie’. De vereniging bestond destijds uit VARA, SDAP (nu PvdA) en NVV (thans FNV). Doe organisaties waren onderdeel van een socialistische zuil.

Met de cadeaukaarten wilde de PvdA mensen helpen die tijdelijk niet in hun levensonderhoud kunnen voorzien. “Door de inflatie en hoge energieprijzen kunnen steeds meer mensen de eindjes niet meer aan elkaar knopen”, zegt de partij. “De cadeaukaarten gaan naar degenen die het ’t hardst nodig hebben. Tegelijkertijd komen de paasdagen eraan, dan is het ook fijn om een extraatje te hebben.”

Egmana

Bij de verkoop van het verenigingsgebouw werd de stichting Egmana opgericht. De naam is een afkorting van Eigen Gebouw Moderne Arbeidersbeweging Nieuwer-Amstel. De doelstelling van de stichting is het steunen van armen in de samenleving. “Dat was toen nodig, en dat het nu ook”, zegt de PvdA. Die is nu als coalitiepartij in de gemeenteraad aanwezig, samen met VVD, D66 en Goed voor Amstelveen. Raadslid  Rosalie Bouwman was bij de overhandiging, net als vertegenwoordigers van debesturen van Egmana en PvdA Amstelveen, respectievelijk Theo Driessen en Dick Loos (foto).

Supermarkt Jumbo heeft een extraatje toegevoegd in de vorm van diverse levensmiddelen voor bij de cadeaubonnen; deze werden eveneens overhandigd.

Rosalie Bouwman: “Niemand zou in een gemeente als Amstelveen in armoede moeten leven. Dat is een van de speerpunten van de PvdA.”

Foto: Bestuursleden van PvdA en Egmana, Dick Loos en Theo Driessen en PvdA-raadslid Rosalie Bouwman.

7 REACTIES

 1. Wel grappig dat toen de voedselbank in Amstelveen werd opgericht, de PvdA tegen stemde, want ze vond dat iets van de bedeling.
  Ondertussen is die rode haan wel tot een armetierig sociaal kippetje verworden, waarin het woord sociaal enkel tot een dode roos met wel scherpe doornen is overgebleven.

  • Ik herinner mij het ook. Toen de SP vroeg om € 6000 subsidie voor de Voedselbank, die een typisch SP-karakter heeft / had, stemde bijkans heel de gemeenteraad tegen. Vijf maanden later kwam de VVD met exact hetzelfde voorstel, net dit ve5schil dat niet om 6 maar om 10 mille werd gevraagd. De raad stemde vóór. Het bewijs dat het er in de politiek niet om gaat WAT je zegt maar WIE het zegt. Overigens was een serviceorganisatie intussen overgegaan tot steun aan de Voedselbank. En ja, die had nou eenmaal een hoog VVD-gehalte…..

   • Dit heeft Johan zeer juist gezien. En ook het fenomeen dat politieke tegenstanders iets opperen en dat het een poosje later in ietwat gewijzigde vorm wordt ingediend door diezelfde tegenstanders wordt ingediend en dan wel wordt aangenomen. Kun jij lekker met de eer gaan strijken.
    Overigens is hetzelfde eens gebeurd met een wethouder van de CU, die had de regeltjes ten gunste van de minima heel goed bestudeerd en daar was de voltallige raad niet opgekomen. Toen kon iedereen van links tot rechts alleen maar instemmen. Niet aan gedacht! 😂

 2. Wat bent u toch een triest figuur, Frank Bikker. Uw gezeur overal is om moe van te worden. Niks te doen? Geen hobbies? Werk? Vrijwilligerswerk? Misschien zoekt de voedselbank nog hulp? Doe iets nuttigers om de wereld te verbeteren ipv te klagen over wat mis is.

 3. Als niemand klaagt over dingen die mis zijn, hoe moeten die dan goed komen? Het probleem is natuurlijk dat niet iedereen het eens is over wat goed en fout is. En dus ook niet over klachten.

  Wat Frank doet ís vrijwilligerswerk: Hij gelooft in het nut, de zin en het algemeen belang van wat hij doet, hij wordt daarvoor niet betaald en hij doet niemand kwaad.

  @Gezeur en Bennie, Als jullie het niet eens zijn met Frank en bijvoorbeeld dus vinden dat het in de zorg, onderwijs en sociale huisvesting allemaal prima geregeld is dankzij het neoliberale bewind, dan kunnen jullie hem hier gewoon inhoudelijk tegenspreken. Dat heet publiek debat.

  Johan Bos schreef trouwens precies hetzelfde als Frank, maar toch noemen jullie Johan geen zeurpiet en keiharde communist.

  Johan heeft gelijk: In de politiek en in het publieke debat gaat het inderdaad niet om WAT wordt gezegd maar om WIE het zegt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.