Ook D66 en VVD willen, net als GroenLinks, dat de gemeente hogere ambities stelt om energierekeningen te verlagen en CO2 uitstoot te verminderen. Dat bleek woensdag in de gemeenteraad. Aan de energietransitie zijn onderdelen van zijn de isolatie van huizen en het plaatsen van zonnepanelen gekoppeld, maar beide fracties vinden de ambities niet voldoende.

Zij willen daar graag over praten met het college van burgemeester en wethouders. 

Doelstellingen

Hoewel de fracties vinden dat er de afgelopen jaren al goede stappen zijn gezet om de stad te verduurzamen, vinden zij dat de ambities omhoog moeten, omdat anders de klimaatdoelstellingen voor 2030 niet worden gehaald. “VVD en de ledenD66 willen er alles aan doen om de ambities voor een duurzaam Amstelveen zo hoog als mogelijk te houden.,” zeggen de raadsleden Maarten de Haan (D66) en Menno van Leeuwen (VVD). “Wat ons betreft moet het college van burgemeester en wethouders volop ruimte maken voor duurzame bronnen voor warmte.”

Eneco

Er zijn volgens hen verschillende oplossingen om duurzame warmte op te wekken: Van een warmtepomp voor een enkele woning tot en met het verwarmen van een hele wijk met bodemwarmte. Naast de opwekking van warmte is het in hun ogen ook belangrijk het transport van deze warmte te bespreken, zeker na het recente nieuws dat de energieleverancier Eneco heeft aangegeven het warmtenet niet te gaan uitbreiden in Amstelveen: https://www.amstelveen.nl/home/persbericht/tegenvaller-voor-uitbreiding-warmtenet-amstelveen

Tijdens het debat moet blijken of ook andere fracties uit de gemeenteraad ook vinden dat er meer moet gebeuren om duurzame warmte in te zetten en welke ideeën partijen hierbij hebben, zeggen de twee. Net als GroenLinks willen de fracties versnelling bespoedigen, zoals het ondersteunen van wijkinitiatieven voor warmte (warmte coöperaties) door de gemeente, raadsgesprekken over oplossingen voor duurzame warmte op de korte- en lange termijn.

1 REACTIE

  1. Laat men eerst dan eens aan wat aan vele cooperatiewoningen doen, want ik heb nog enkel glas hier en daar, en waar dubbel glas zit , zit er al >40 jaar. Daar helpt toch echt geen 5 min douchen en wat isolatiespul achter de cv tegen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.