Donderdag (22 december) is er om 19.30 uur een sfeervol kerstconcert in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30a. Het Choir of Clare College uit Cambridge (Engeland) zingt dan voor de derde keer.

Het concert in de Kruiskerk wordt geleid door dirigent Graham Ross (foto van Nick Rutter). Eerder was dat in 2016 en in 2019. Beide voorgaande keren was het optreden van het koor een groot succes.

Vlekkeloze roos

Dat verbaast niemand, want het is van wereldklasse en heeft in de afgelopen decennia de reputatie opgebouwd een van de allerbeste universiteitskoren te zijn. Elk jaar weer heeft het een druk programma met buitenlandse en binnenlandse concertreizen, met radio- en tv-optredens en met cd-opnames. De titel van het programma luidt dit jaar A Spotless Rose. Deze smetteloze roos staat in het christendom symbool voor Maria, ‘onbevlekt’ en moeder van Jezus, Wiens geboorte met Kerst wordt gevierd. Van de Carols in het programma zijn er inderdaad heel wat die over Maria gaan. Maar ook zingt het koor loepzuiver een Gregoriaanse O-antifoon, middeleeuwse traditionals en moderne hymnen, soms in de oorspronkelijke zetting, soms in een nieuwe bewerking.

€ 27, 50

De kerk is vanaf 19:00 uur toegankelijk voor publiek. Halverwege is er een pauze met koffie en thee, die zijn inbegrepen bij de entrée. Einde van het concert 22:00 à 22:15 uur. Kaarten (normale prijs € 27, 50; voor kinderen t/m 12 jaar € 15) zijn te koop via de website van de Kruiskerk: www.kruiskerk-amstelveen.nl en, voorzover dan nog voorradig, op 22 december bij de ingang van de kerk. Nadere informatie is te verkrijgen via de mail: concert@kruiskerk-amstelveen.nl of telefonisch: 020-6434405.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.