Verdi’s Aida van The Royal Opera House London is te zien in Cinema Amstelveen, waar ook werd een ‘ladies Morning en Night’ worden gehouden. De opera is te zien op zondag 16 oktober (16.00 uur) en de dames kunnen er terecht op woensdag 19 oktober (10.00, 19.00 en 21.00 uur) voor de film ‘Kwestie van Geduld’.

Eerst dus op zondag 16 oktober de vertoning van Verdi’s Aida in The Royal Opera House.

Botsen

Daarin botsen liefde en plicht met elkaar en trekken naties ten strijde. De politieke opera van Verdi met sopraan Jelena Stichina staat onder leiding van dirigent Antonio Pappano. Prinses Aida is ontvoerd: een waardevolle prijs in een oorlog tussen Egypte en Ethiopië. Tegelijkertijd worstelt de ambitieuze soldaat Ramades met zijn gevoelens voor haar. Ze komen nader tot elkaar, waardoor beiden een hartverscheurende keuze moeten maken tussen hun loyaliteit aan hun land en hun liefde voor elkaar. In deze nieuwe productie laat regisseur Robert Carsen het grootschalige politieke drama van Verdi zich afspelen in een hedendaagse wereld. Hij plaatst de machtsworstelingen en de giftige jaloezie in het apparaat van een moderne totalitaire staat. Antonio Pappano, de muzikaal directeur van The Royal Opera, dirigeert de glorieuze, monumentale partituur van Verdi. De opera is Italiaans gesproken en wordt Nederlands ondertiteld.

Dames

Woensdag 19 oktober is het weer tijd voor vriendinnen, zussen, moeders en buurvrouwen in Cinema Amstelveen met de romantische komedie ‘Kwestie van Geduld’ tijdens een Ladies en Night. De film is alleen te zien op woensdag 19 oktober om 10.00, 19.00 en 21.00 uur.

Het verhaal: Chef-kok Monica heeft een dikke punt gezet achter haar jeugd in het Limburgse dorp Noorbeek. Ze heeft alle banden verbroken, maakt furore met haar gerechten in een hotspot in Amsterdam. Als ze samen met haar vriend een nieuw restaurant wil openen, moet ze noodgedwongen terug naar haar roots om de laatste banden door te snijden. In het Limburgse dorp staat ze al snel oog in oog met haar jeugdliefde. Er blijkt door de jaren heen veel veranderd, maar nog heel veel meer vertrouwd te zijn dan ze had verwacht. Monica moet opnieuw kiezen: ligt haar toekomst wel echt in de grote stad? Een Ladies Morning & Night in Cinema Amstelveen betekent een ontspannende ochtend of avond uit met vriendinnen. Samen een filmpje pakken en na afloop onder het genot van een drankje, een hapje en een goodiebag nog even verder bijpraten.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.