Sam’s Kledinginzameling voor Mensen in Nood wordt in Amstelveen en Buitenveldert weer gehouden op zaterdag 24 april van 9.30 tot 12.00 uur.

Het is de bekende jaarlijkse gecertificeerde inzameling voor het goede doel.

Zakken en dozen

Men kan kleding en schoenen (schoon en draagbaar) afgeven in gesloten zakken of dozen. Deze keer geen huishoudtextiel. Brillen zijn wel welkom. Inleverpunten: Paaskerk, Augustinuspark 1;  Urbanuskerk, Noordammerlaan 126 (Bovenkerk); Titus Brandsmakerk, Westelijk Halfrond 1-A; Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a; Pelgrimskerk, van Boshuizenstraat 560 (ingang  Backershagen); Augustinuskerk, Amstelveenseweg 965.

Tweede leven

Kleding krijgt zo een tweede leven, terwijl de geldelijke opbrengst bestemd is voor het bevorderen van onderwijs in Congo door het opknappen van klaslokalen op 25 scholen en door de aanschaf van meubilair. Daar worden ook latrines (wc’s) gebouwd.  Meer informatie op de websites van de meewerkende kerken en op de landelijke website www.samskledingactie.nl.

Oecumene

Deze jaarlijkse kledinginzameling wordt gecoördineerd als oecumenisch project van de Protestantse Diaconie en de Rooms-Katholieke Caritas, die het van harte aanbevelen. Kleding wordt op kwaliteit en soort gesorteerd, zomerkleding gaat naar markten in Afrika en winterkleding wordt in Oost-Europa als betaalbare tweedehandskleding verkocht. Kapot textiel wordt gerecycled, o.a. tot nieuwe kleding.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.