Elke dinsdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur zijn zij voor het Cobra Museum om tegen iedereen te schaken die er zin in heeft. Hij of zij moet dan wel een eigen schaakbord meenemen. De initiatiefnemers, de studenten Niroel Kanhai en Bob Schwippert, schaakten woensdag overigens tegen burgemeester Tjapko Poppens.

Daartoe kwamen zij naar het raadhuis naar het raadhuis. Het was hun idee overigens. Tot het straatschaken aan de tafels voor het Cobra Museum zette onder neer de coronacrisis hen aan.

Aan de praat

Het leuke van op straat te spelen is dat ze allerlei mensen van allerlei leeftijden tegenkomen, vinden zij. Schaken verbindt is de overtuiging van Niroel en Bob. “Tijdens het schaken raak je vanzelf met elkaar aan de praat. En er loopt altijd wel iemand langs die erbij komt staan. Zo ontstaan gesprekken.”

Om meer bekendheid aan hun idee te geven nodigden zij de burgemeester uit. Die hapte en zij kwamen daarvoor graag naar het raadhuis. Zij waren daarmee verder dan de media, die op een afstand van burgemeester en wethouders worden gehouden en wier optreden – behoudens online meetings van raad en raadscommissies – onder het mom van coronacrisis strikt geheim is, zodat de gemeente achteraf een reclameachtig ‘persbericht’ kan toezenden.

Volgens Poppens maakt de coronatijd vindingrijk en creatief. “Het is positief dat jongeren iedereen uitnodigen om te komen schaken en samen iets te doen wat wel kan in coronatijd,” zegt hij.

1 REACTIE

  1. Het wordt tijd dat gemeentelijke regenten echt iets anders moeten verzinnen dan dat kutsmoesje van Corona. Het is werkelijk hemelschreiend hoe zich de hier plaatselijke narcistische potentaatjes opstellen tov die anderhalve man en een paardenkop dat zich hier nog kan scharen onder vrije pers. Blijkbaar stelt de oppositie zich ook als gedweeë schapen achter dit handelen op. Ze zouden zich de ogen uit hun kop moeten schamen.
    Zelfs in Den Haag zie je dat journalisten met in achtneming van bepaalde regels hun werk kunnen doen.
    Was dit beledigend bedoeld? Volmondig JA!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.