Dat het gemiddelde raadslid (m/v/x) de burger echt maar eenmaal per vier nodig heeft om zijn / haar / x fractie zo groot mogelijk te maken, tijdens de verkiezingstijd dus, werd weer eens bewezen toen ik alle fracties op het mogelijke gevaar van elektronische auto’s, vooral in parkeergarages, wees. Na een week had nog niemand gereageerd. Inmiddels zijn er tien dagen voorbij, zonder enige politieke reactie.
Nou ja, dat is niet helemaal waar. De SP ging meteen kijken in de Bankrastoren en VVD-fractievoorzitter Kees Noomen reageerde onmiddellijk.
Goed punt
Hij schreef dit: “Inderdaad heb je een goed punt wat best gevaarlijk kan zijn. Ik zal onze nieuwe fractie specialist dit eens laten uitzoeken maar ik kan me zo voorstellen dat dit in het bouwbesluit geregeld zou moeten zijn of misschien helemaal niet.”
Een paar uur later werd ik al gebeld door de ook tot de nieuwe raad behorende VVD’er Menno van Leeuwen, die het onderwerp al had bestudeerd, daarover sprak met mij, nieuwe documentatie aandroeg en vragen gaat stellen aan B&W.
Volksvertegenwoordigers
Van tien van de twaalf fracties hoorde ik niets. De veiligheid van burgers interesseert de meerderheid van de samenklonterende zogenaamde ‘volksvertegenwoordigers’ gemeenteraad geen moer. D66’er Harmen van de schreef dat hij niets van mijn verbolgenheid begreep, omdat ik “letterlijk geen enkele vraag” aan de raadsleden had gesteld. Burgers die het vragen stellen aan de gemeenteraad over laten, horen dus helemaal niks. Dat vinden die politici normaal. Sterker nog: zij verbazen zich blijkbaar als iemand verongelijkt constateert geen enkele reactie te hebben gekregen op een gevaar dat deze stad kennelijk bedreigt. Raadsleden vragen zich voor de bĂŒhne af hoe het komt dat er een steeds wijder wordende kloof tussen politiek en burgers bestaat. Ja, hoe zou dat nou komen. Het lijkt mijn geen wonder dat de opkomst voor de raadsverkiezingen een dieptepunt heeft bereikt.
Overtrokken
Van der Steenhoven: “Je deelt een zorg van jou en doet daarnaast een oproep aan ons (‘om hier vragen over te stellen’), maar ons verwijten dat een reactie uitblijft als je niet eens om een reactie vraagt, lijkt me nogal overtrokken.” Nou ja, hij is in elk geval een volksvertegenwoordiger die op mijn tweede mail, met nauwelijks verhulde woede, reageerde. De rest laat het afweten. Daarom vraag ik mij af waarom er twaalf fracties nodig zijn, die geen enkel contact met inwoners hebben. Op de VVD en de SP na dan. Die twee liggen qua gedachtengoed niet bepaald in elkaars verlengde, maar het maakt de politieke arena wel overzichtelijker. D66 heeft toegezegd de wethouder ‘informeel’ te vragen naar de brandveiligheid van laadpalen. Want mijn oproep had een technisch karakter, oordeelde Van der Steenhoven. Nou ja, gelukkig zijn VVD en SP er. Misschien dat via die fracties de antwoorden een bredere aangelegenheid worden. Persoonlijk staat mij weinig anders te doen dan de artikelen over de laadpalen maar eens te herhalen.
Die klote SP bemoeit zich overal mee. Gelukkig maar…….
Dit siert de hr. Noomen van de VVD ( niet mijn politieke vriend. đ) en de SP, want dit kan heel gevaarlijk zijn als de hr Bos gelijk heeft, zeker in een torenflat, waar een grote brand zo ongeveer het ergste is wat je daar kan overkomen.
Dat dit een technische vraag is zoals de hr Steenhoven beweerde slaat natuurlijk nergens op. Dit is een vraag van openbare veiligheid , dus ook van de overheid en politiek. Dat hij er nou geen verstand van heeft is helemaal niet erg, maar hij kan wel onpartijdige informatie inwinnen. Dat moet best formeel, want dan is men ongeacht de uitkomst wel ingedekt. ( zie die rel rondom die brandkranen bij de st. Urbanus en het gedraai van de gemeente)
Ook kan ik me voorstellen dat m.n. kleine partijen wegens tijdgebrek hier niet allemaal op kunnen reageren, maar op dit soort punten kan men best samenwerken.
Dat moet men zelfs.
Men zou juist blij moeten zijn dat burgers mogelijk potentieel gevaarlijke situaties signaleren en er ook een behoorlijk schriftelijk antwoord op geven.
Zo we zijn inmiddels een kleine week verder. Ik ben benieuwd of alsnog de andere partijen de moeite hebben genomen om de hr. Bos in zijn hoedanigheid als burger de moeite hebben genomen om hier op te reageren.
Alsnog hebben twee coalitiepartijen gereageerd: PvdA en Goed voor Amstelveen. Beide vonden mijn ’toon’ niet goed en reageerden daarom niet. In Amstelveen is de toon voor de politiek belangrijker dan de inhoud.
Die brief is bij bbA nooit binnengekomen. Vandaar geen reactie. Graag zouden wij alsnog de brief ontvangen.
Wat zijn dit nou voor smoesjes of incompetentie binnen de eigen organisatie ,zeg ik als normale burger. De Ă©Ă©n zegt de mail niet te ontvangen hebben en GvA en PvdA beviel â de toonâ niet .
Leven we dan nog in die dagen dat âhet volkâ deze mensen met âzijne excellentiesâ en met de pet in de hand moeten aanspreken, is mijn sarcastische reactie.
We zullen dan helemaal nog niet spreken over de arrogantie van de niet reagerende partijen door niet eens een standaard â in behandeling reactieâ te zenden.
En maar kletsen over de participatie van de burger, jongens! Of is dit gewoon een kwestie van ; Oei jongens, hier kunnen we onze vingers wel eens aan branden, dus we kijken voor het gemak maar gewoon even weg!
En nu is het 2 juni. En hebben de andere 6 partijen inmiddels gereageerd? Of vonden ze dat in het het kader van de participatie van de burger nog steeds niet nodig?
Misschien heb ik wat gemist sinds 2 juni, maar zijn er nu wat schriftelijke antwoorden vernomen van de diverse partijen?. Ook van die clubjes die de toon van de mail niet beviel? Of krijg je alleen maar aandacht door asociaal gedrag door met tractoren op te rukken naar het gemeentehuis of strobalen in de fik steken op het Stadshart of zo?
Ik kan er geen spijt van hebben dat ik de tijd heb genomen om zo’n leuk artikel te lezen.