Over inclusie en het werven (en behouden) van vrijwilligers in de sport ging het. Vertegenwoordigers van Amstelveense sportverenigingen praatten en kregen presentaties daarover maandagavond in het zogeheten Verenigingscafé in NTC de Kegel. Dat was georganiseerd door AmstelveenSport.

Er werd een presentatie gegeven door de stichting LiveYourStory, een verkorte versie van hun theaterstuk “Ik wou dat het weer weekend was”.

Workshops

Een club moet praten over het welkom en veilig voelen met zijn leden, was de conclusie van de vertegenwoordigde verenigingen.  Vervolgens  werd er een introductie gegeven van de workshop “Meer vrijwilligers in kortere tijd”. Hier werden al veel concrete tips & tricks gedeeld, waar de verenigingen mee aan de slag kunnen. De volledige workshop bestaat uit een reeks van vier bijeenkomsten waarin de wervingsactie voor de club wordt voorbereid en uitgevoerd. Verenigingen die in deze workshop geïnteresseerd zijn kunnen zich hiervoor aanmelden via evenementen@amstelveensport.nl

Sportakkoord Amstelveen
Voor alle sportverenigingen is het mogelijk om een workshop aan te vragen. Dit kan de inclusie voorstelling zijn met het volledige theaterstuk van LiveYourStory, die nu gebaseerd is op voetbal maar waar binnenkort ook een algemene sportversie van uitkomt. Ook over andere onderwerpen die spelen binnen verenigingen zijn er workshops. En ook het Sportakkoord Amstelveen kwam weer ter sprake.  Via dat akkoord vraagt AmstelveenSport deze workshop vervolgens aan binnen de portal van het NOC*NSF en is deze voor de vereniging gratis te volgen. Aanvragen voor workshops kunnen ingestuurd worden aan coördinator Sportakkoord Amstelveen, Joris van Soerland via j.vansoerland@amstelveensport.nl

Het eerstvolgende café vindt plaats op maandag 4 maart en heeft als onderwerp: “Sport gaat niet vanzelf. Politiek kom in beweging!”. Aanmelden is al mogelijk via amstelveensport.nl/verenigingscafe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.