Opnieuw is er van maandag af tachtig mille beschikbaar voor mediaorganisaties en individuele journalisten. Zij kunnen aanvragen indienen voor een bijdrage uit het Amstelveens Mediafonds. De Mediaraad, die zegt onafhankelijk te zijn, beoordeelt de ingediende journalistieke projecten. Deadline voor deze aanvraagronde ligt op 31 maart.

De gemeente Amstelveen stelt dit jaar in totaal 160 duizend euro beschikbaar, verdeeld over twee rondes, naar haar zeggen om de lokale journalistiek te ondersteunen en te stimuleren. Lokale media werken vaak met een beperkt budget, waardoor weinig geld beschikbaar is om naast het volgen van het nieuws ook diepgravend onderzoek te verrichten.

Duurzaam

Dat laatste komt er ook nu trouwens nauwelijks van, maar de media beschouwen blijkbaar de bijdragen uit het fonds als gemeentelijke subsidies voor bijvoorbeeld interviews, die overigens doorgaans de mening van de gemeente uitdragen op het gebieden als klimaat en internationalisering. Maar de Mediaraad zegt dat Amstelveen het belang van goede lokale journalistiek erkent en hoopt daar een ‘duurzame’ bijdrage aan te leveren.

“Met de financiering vanuit het Mediafonds krijgen media en journalisten meer mogelijkheden om op onderzoeksjournalistiek in te zetten”, zegt de Mediaraad. “We constateren een groeiende belangstelling en verbetering van de kwaliteit”, zegt voorzitter Monda Heshusius, die overigens eerder liet weten haar lidmaatschap van het bestuur dit jaar niet voor twee jaar te verlengen. “Het sterkt ons in de overtuiging dat het fonds een nuttige impuls geeft aan de versterking van de journalistiek in Amstelveen. Het biedt lokale media en journalisten een goede kans om zich verder te ontwikkelen. We hopen dat er ook nu weer sterke voorstellen binnen zullen komen.”

Indienen aanvraag

Media en individuele journalisten die in aanmerking willen komen voor een bijdrage vanuit het Mediafonds kunnen hun aanvraag indienen bij de Mediaraad Amstelveen. Criteria daarvoor zijn onder meer dat een productie een goed journalistiek niveau heeft, journalistiek onafhankelijk is en maatschappelijke relevantie heeft voor de inwoners van Amstelveen. Ook moet het resultaat voor iedereen vrij toegankelijk zijn. Een aanvraag indienen kan via de website www.mediaraadamstelveen.nl

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.