Hoewel men zich af kan vragen of winkels en andere bedrijven op Oudejaarsdag niet zo lang open blijven als op andere dagen, kwamen talrijke inwoners met hun auto’s te laat bij het afvalbrengstation op het bedrijventerrein Legmeer. Zij kwamen na drie uur stonden voor een gesloten hek. Maar de gemeente heeft wel gecommuniceerd dat het station die dag om 15.00 uur sloot, een uur eerder dan op ‘gewone’ dagen, zegt wethouder Floor Gordon (afval).

De betrokkenen kwamen na drie uur ‘s middags. Volgens klagers heeft de gemeente niet royaal over de vroegere sluiting gecommuniceerd, maar de gemeente beweert het tegendeel. “Het probleem is dat de gemeente moeite heeft met het toegeven van fouten”, klaagt iemand die op oudejaarsdag voor een dicht hek stond.

Website

“Maar ik weet dat wij als gemeente uitdrukkelijk 15.00 uur hebben gecommuniceerd”, zegt de wethouder. Zij verwijst onder meer naar een advertentie in het Amstelveens Nieuwsblad (https://www.amstelveensnieuwsblad.nl/reader/62558#p=2 ) en naar een melding op de gemeentelijke website (https://www.amstelveen.nl/bestuur-organisatie/publicatie/actueel_aangepaste-openingstijden-2021). De klagers werpen tegen dat het niet stond op de eigen website van het station. “Op de eigen website van het Afvalbrengstation wordt Oudjaar niet als Feestdag genoemd”, constateert men. “Er was dus geen reden om verder te kijken naar afwijkende tijden.”

Burger

Volgens degenen die het station gesloten vonden, zoekt men als gewone burger op het internet naar ‘Afvalstation Amstelveen’ en vertrouwt er vervolgens op dat de daar gegeven informatie klopt. Daarom stonden zo veel mensen ná 15:00 met hun afval voor een gesloten hek, vinden zij. Intussen staat op de gemeentelijke website wel dat raadhuis en kinderboerderij Elsenhove om 16.00 uur, maar het afvalbrengstation om 15.00 uur.

2 COMMENTS

  1. Volgens wethouder Gordon heeft de gemeente ‘uitdrukkelijk’ gecommuniceerd dat het afvalstation op Oudjaar om 15:00 u. gesloten werd.

    De meeste bewoners ontvangen het Amstelveens Nieuwsblad (de verkiezingskrant van de coalitie) echter niet. Verder stond het ergens diep verstopt op de website van de gemeente, maar niet op Google (waar de meeste mensen info zoeken) en ook niet op de website van het Afvalbrengstation. Daarop werd Oudjaar namelijk niet als Feestdag met afwijkende tijden vermeld.

    De gemeente moet eens leren om kleine en grote fouten toe te geven en daarvoor excuses aan te bieden.

    • Heel terecht , dat de gemeente dat moet doen. Het toegeven van een fout(je) maakt ze gewoon geloofwaardiger als je altijd maar volhoudt dat je gelijk hebt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.