Raadslid Jacqueline Höcker van Goed voor Amstelveen ( nu nog Lijst Höcker) wil opheldering over en verandering van het cliëntenvervoer van en naar het Odensehuis. Dat is een inloop, informatie-en ontmoetingscentrum voor mensen met geheugenklachten, beginnende dementie. Om de raadscommissie Burgers en Samenleving stelt de partij daarover vragen aan wethouder Marijn van Ballegooijen.

Volgens Höcker moet er snel verandering in het vervoer er heen komen. “Dit is schandalig onbetrouwbaar”, zegt ze over de  bestaande mobiliteit.

Probleem

“Je kan gewoon niet kwetsbare mensen een uur laten wachten met alle consequenties van dien”, vindt ze. “Vorige week was het weer raak met klachten. Er moeten alternatieven gezocht worden om dit probleem op te lossen. Zowel ons burgerlid Diana Julio als ikzelf was getuige van dit probleem.”

In  het Odensehuis kan ook vlak na diagnosestelling zijn verhaal kwijt en lotgenoten ontmoeten. Men kan er komen voor een kop koffie en voor activiteiten. Maar de bezoekers worden gebracht en opgehaald door een bedrijf uit Rotterdam. Volgens de partij wordt men doorgaans veel te laat of helemaal niet opgehaald en worden cliënten daardoor zenuwachtig en nog onzekerder. “De reden is vaak dat men in de file staat maar aan organisatie is kennelijk een groot gebrek. Ook vanuit milieu oogpunt is het te zot voor woorden. Men raakt letterlijk de draad kwijt en dat ondermijnt juist het proces van acceptatie van dementie en vertrouwen.”

De fractie zegt dat iedereen weet van een personeelstekort maar dat er toch hier snel verandering in de problematiek rond het Odensehuis moet komen.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.