De Ouderencombinatie Amstelveen (OCA) in de gemeenteraad houdt er na 22 jaar mee op. Zij draagt haar gedachtengoed over aan Actief voor Amstelveen (AVA). Beide lokale politieke partijen hebben nu één zetel in de raad, maar na de verkiezingen belooft AVA de belangen van de ouderen te behartigen.

Het OCA-raadslid Daniëlle Hacquebard zegt het raadslidmaatschap niet meer met haar werk te kunnen combineren. Als ondernemer runt zij een schoonmaakbedrijf. Hacquebard was sinds haar benoeming als raadslid stelselmatig niet bij openbare vergaderingen aanwezig.

Aanspreekpunt

Om nog enigermate de belangen van ouderen te behartigen maakt zij nu deel uit van het AVA-bestuur, maar kandidaat raadslid van AVA Ruscha de Jong-de Roos, zevende op de lijst, is volgens de partij het nieuwe ‘aanspreekpunt’.

AVA liet al eerder weten een jongerenafdeling (AVA Next) te hebben, maar wil nu via AVA-Plus ook zich richten op het dienen van ouderen en hun. Zowel AVA als OCA hebben een rumoerige geschiedenis achter de rug. AVA maakte een splitsing van de uit twee personen bestaande fractie mee, waardoor één zetel overbleef (bezet door fractievoorzitter Michel Becker) en anderzijds de Lijst Höcker van Jacqueline Höcker ontstond, die zich na de verkiezingen als ‘Goed voor Amstelveen’ wil profileren. AVA startte overigens met stichter Tim Lechner als fractievoorzitter, maar die werd later voorzitter van het partijbestuur. Hij is dat ook van OCA geweest er was voorheen raadslid voor de VVD.

Ruzie

Voor de OCA was Percy de Robles raadslid, maar na een ruzie in de partij, noemde die zich Senioren Belang Amstelveen. Hij gooide als fractieleider alle leden van raadscommissies er uit, onder wie Hacquebard, en benoemde onder meer zijn vrouw daarin. Toen De Robles vorig jaar overleed, keerde alsnog OCA in de persoon van Daniëlle Hacquebard (tweede op de kandidatenlijst) terug in de gemeenteraad. Maar zij vond toen het raadswerk lastig te combineren met haar bedrijf. Overigens waren er veel ruzies binnen OCA en ontstond er onder meer een geschil toen voorzitter Wim de Mol zich tevens als nummer één op de kandidatenlijst zette. Dat was tegen het zere been van toenmalig raadslid Henk Fokkink, die op oudejaarsdag overleed.

Programma’s

Nu is Mareno Hacquebard, de man van Daniëlle, voorzitter van OCA. Het echtpaar bestiert een schoonmaak en beveiligingsbedrijf. Wim de Mol, sinds de oprichting bij OCA betrokken, ziet geen andere uitweg dan te stoppen. Opvolging dient zich volgens de partij niet aan en De Mol zegt blij te zijn dat de lokale partij AVA ‘deze belangrijke taak’ op zich wil nemen. Wim de Mol vindt dat bij de andere partijen in de raad de belangen van ouderen er maar een beetje bij hangen. De partijprogramma’s van OCA en AVA sluiten volgens beide goed bij elkaar aan wat betreft meer veiligheid, seniorencoach voor passende huisvesting, aandacht voor vereenzaming, gratis openbaar vervoer voor 65+ers en de wens een wethouder Ouderenbelang te benoemen. Daniëlle en Mareno Hacquebard, alsmede Wim de Mol staan als lijstduwers op de AVA kieslijst. In het bestuur krijgt Daniëlle Hacquebard de portefeuille Ouderenbelang zal behartigen en de fractie.

Op de foto (vlnr): Hacquebard, De Jong-de Roos en Becker

2 REACTIES

  1. En zo hebben de mensen van OCA de partij naar de filistijnen geholpen. Gefeliciteerd
    en ze zijn net zo opportinistische gelukszoekers als bij AvA die zich voordoet alsof ze heel wat voorstellen, maar zoals terecht opgemerkt hier is Michel Beckers niet wars van ruzie zoeken.
    En als het om politiek gaat, zowel OCA als AvA tekent overal bij het kruisje.

    op naar de 0 zetels voor AvA hopelijk!

  2. Er was natuurlijk niet zo gek veel ‘over te nemen’, maar het is in elk geval één lokale partij minder en dat lijkt me goed nieuws voor Amstelveen. Nu nog de AVA zelf en die andere onlangs opgerichte splinterpartij van mevrouw Höcker en dan blijft er één degelijke lokale club over die wél bestaansrecht heeft (bbA). Ook beter voor de machtsverhoudingen lijkt me.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.