De relatie van de gemeente met woningcorporatie Eigen Haard is niet zo slecht als sommigen misschien denken. In die zin liet wethouder Ron Ellermeijer zich dinsdagavond uit tijdens de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur (RWN). Hij  reageerde op vragen van PvdA-raadslid Arnout van den Bosch die wel eens wilde weten of het niet ondertekenen door de wethouder van een overeenkomst met EH de verhouding niet onder druk heeft gezet.

Rob Ellermeijer

Huurders zijn kwaad op de corporatie, omdat er nogal wat achterstallig onderhoud is en ook het verduurzamen van sommige woningen niet van een leien dakje gaat.

Erkend

Recent kwam het flatgebouw Aquarius wegens een stroom van klachten in het nieuws, maar dat is volgens Ellermeijer niet het enige complex waar huurders ontevreden zijn. Hij is overigens blij met het onderzoek waaraan EH meewerkt en waarvan komende weken de resultaten op tafel komen. “De geconstateerde problemen worden door Eigen Haard erkend”, zei hij. En hij prees de corporatie wegens een wat hij noemde ‘constructieve opstelling’.

Ook bij de gemeente komen veel klachten binnen, die worden doorgestuurd naar Eigen Haard, zodat die dat kan aanpakken. Een goede relatie met Eigen Haard is belangrijk voor de gemeente, zei Ellermeijer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.