Fractievoorzitter Tim Lechner van Actief voor Amstelveen (AVA) in de gemeenteraad treedt vrijdag (1 februari) af. Michel Becker, tot nu toe burgerraadslid (wel lid van een raadscommissie maar niet van de gemeenteraad), volgt hem op.

Tim Lechner (fractievoorzitter AVA)

Lechner trekt zich volgens de lokale partij terug uit de politiek om gezondheidsredenen. Becker stond als tweede op de kieslijst, maar werd met voorkeurstemmen voorbij gestreefd door Jacqueline Höcker. Zij zal nu samen met Becker, die op 13 februari wordt beëdigd als raadslid, de fractie vormen. Volgens het bestuur van AVA zijn velen teleurgesteld over het gedwongen terugtreden van Lechner.

Inbreng

Hij was oprichter van de partij en heeft volgens AVA ‘met zijn inbreng, jarenlange ervaring en expertise grote invloed daarop gehad’. Becker, Lechner en Höcker komen van andere partijen in de raad.

De eerste was achtereen volgens raadslid voor D66 en daarna lid van de VVD, Lechner was

Michel Becker (AVA)

raadslid voor de VVD en vervolgens voorzitter van Ouderencombinatie Amstelveen (OCA) en Höcker was voorheen burgerraadslid van Burgerbelangen (bbA). “Wij respecteren Tim’s besluit nu een stap terug te doen en samen met zijn vrouw Judith aan zijn herstel te werken,” zegt AVA.

Michel Becker is voorzitter van het bestuur van de partij, maar legt die functie neer. Tim Lechner neemt die taak over en zal er volgens de partij ‘verder invulling aan geven’.  Secretaris is Ben Westedorp. Communicator van AVA is Mischa Lemaire, die voorheen actief was in de SP.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.