Het Alzheimer Café dat zaterdag 22 juni van 11.00 uur – 14.00 uur (inloop 10.30 uur) wordt gehouden gaat over het meebewegen met de mens met dementie. Het café is in het wijkcentrum Middenhof aan de Dr. Willem Dreesweg 155.

Het thema is ‘AlzheimerFluisteren’, de kunst van het meebewegen, want geleidelijk komen mensen met dementie in een nieuwe wereld terecht.

Dramaturg

“Soms wordt echt contact daardoor lastiger”, zegt Alzheimer Nederland. “Dit is niet alleen heel verdrietig maar het vergt van de mensen eromheen ook vaak behoorlijk veel aanpassingsvermogen en flexibiliteit.” Daar gaat het over in het Alzheimer Café. Het kan helpen als de omgeving meebeweegt en improviseert om in die wereld met de patiënt beter mee om te gaan. “AlzheimerFluisteren” is zo’n methode om dat te ontdekken.

Dramaturg Anne-Marth Hogewoning is gastspreker en laat op een creatieve manier zien hoe men het contact met elkaar behoudt en versterkt. Gespreksleider Job van Amerongen begeleidt haar daarin, stelt de nodige vragen en nodigt uiteraard de gasten uit hun ervaringen te delen. Daarna staat een lunch klaar en kan men luisteren naar de muziek van accordeonist Greetje de Oude. Meer informatie over de cafés en dementie is te vinden op

http://www.alzheimer-nederland.nl/regios/amstelland-en-meerlanden .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.