Museum JAN lijkt het voorbeeld van de gemeente te volgen door zo weinig mogelijk nieuws via lokale media te verspreiden. Vrijdag (31 mei) was daar dan ook een redelijk geheime bijeenkomst waarop de nieuwe JAN JUNIOR-film over glastechnieken werd gelanceerd.

De première van de film, gemaakt door de makers van tv-programma ‘Het Klokhuis’ en geregisseerd door Wouter Peter, werd getoond aan de kinderburgemeester, leden van de kinderraad en wethouder Frank Berkhout, meldt het museum achteraf.

Toonaangevend

Ook bij de geheime meeting was o.a. Hugo Kooij van bijvoorbeeld Amstelveen Oranje. Eigenlijk was er een bont gezelschap uitgenodigd als daarin zich maar geen verslaggevers van lokale media bevonden. In de film bezoekt presentatrice Janouk Kelderman toonaangevende glasblazerijen in Nederland, zoals ‘De Oude Horn’ in Acquoy van glaskunstenaar Bernard Heesen en de glasblazerij van de Rietveld Academie, waar het ambacht van de glaskunst wordt doorgegeven aan nieuwe generaties. Mits men dus lokale media daarbij maar passeert.

Rabo

Dankzij bijdragen van verschillende fondsen, waaronder de Rabo ClubSupport, kon deze film worden gerealiseerd. Daarom was ook directer Ugur Pekdemir van de regionale Rabobank er. Hij zei dat cultuureducatie van groot belang is voor de persoonlijke ontwikkeling van jongeren en hun begrip van de wereld om hen heen. De film spreekt zowel jong als oud aan, meldt het museum. En het draagt bij aan het ontsluiten van de vaste glaskunstcollectie van Museum JAN. Voor het eerst worden de artistieke technieken van het glasblazen uitgebreid toegelicht. De film is te zien op de eerste verdieping van Museum JAN en zal ook worden opgenomen in de lespakketten voor scholen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.