Leerlingen van basisschool Kindercampus King hebben woensdag met wethouders Floor Gordon en Frank Berkhout 250 boompjes geplant tijdens de nationale Boomfeestdag. Dat was meteen de opening van de tweede locatie van Bomenschool Amstelveen op het complex van schooltuin Bankrasflora aan de Jeanne d’Arclaan.

De bomen die de kinderen kweken, plaatst de gemeente tussen 2024 en 2026 langs de vernieuwde A9 en op andere plekken in Amstelveen.

Bankrasflora

Wethouder Floor Gordon (groenbeheer en natuur- en milieueducatie): “De eerste locatie van de Bomenschool, ‘Langs de Akker’, was een groot succes. Basisschoolkinderen kweken daar al 900 boompjes en nu breiden wij nog eens uit met 250 boompjes. Voor deze nieuwe kwekerij aan Bankrasflora hebben wij acht verschillende boomsoorten geselecteerd, zoals o.a. de winterlindes, haagbeuken en kornoeljes. Er is nog plek voor meer boompjes op de kwekerij.”

Lekker buiten

Volgens wethouder Frank Berkhout (onderwijs) vinden de scholieren het leuk zelf aan de slag te gaan met het planten en verzorgen van bomen. “Ze zijn lekker buiten en leren meer over de natuur”, zegt hij. “De Bomenschool biedt ook lessen aan waarin kinderen steeds nieuwe dingen leren, zoals snoeien of bescherming plaatsen tegen ongedierte of weersinvloeden.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.