Een landelijk vuurwerkverbod gaat het Amstelveense college van B&W te ver. Dat laat burgemeester Tjapko Poppens weten. De VVD en het CDA zijn daar wel voorstanders van. Ook burgemeesters van die partijen elders in het land zijn er voor.  Poppens is ook lid van de VVD, de partij die verder – net als D66 – met twee wethouders in het college zit. “We zijn wel voor een verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen voor particulier gebruik”, zegt Poppens.

De door hem genoemde categorieën vuurwerk geven naar zijn mening veel overlast en brengen een groot risico op persoonlijk letsel met zich mee. “Dit blijkt ook uit het rapport ‘Veiligheidsrisco’s jaarwisseling’ van de Onderzoeksraad voor Veiligheid”, zegt hij.  “We zien dus graag dat de Tweede Kamer besluit de toelatingsregels voor particulier vuurwerk aan te scherpen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.