In het kader van de door stichting Tpodium georganiseerde serie Jazz in de Buurt speelt vrijdag 2 november (20.00 uur) in Villa Randwijck aan het Catharina van Clevepark 10 Henk Kraaijeveld met band. FOTO: Felipe Pipi.

‘Passenger’ is het thema van de avond. Henk Kraaijeveld is een veelzijdige jazzvocalist en songwriter. In 2013 won hij zowel de jury- als publieksprijs bij het Nederlands Jazz Vocalisten Concours in Zwolle. De jury roemde zijn relaxte manier van optreden en zijn imposante stembereik.

Hij studeerde in Utrecht en New York bij o.a. Peter Eldridge (New York Voices) en Phil Markowitz. Heeft zich stijl technisch laten beïnvloeden door o.a. de muziek van Sting en Coltrane, maar schuwt ook de meer klassieke jazzelementen niet. Met zijn aangename en relaxed klinkende stem weet hij het publiek te boeien door muzikaal creatieve verbindingen en accenten te leggen.

Zijn relatief jonge band bestaat uit doorgewinterde jazzmuzikanten als Daan Herweg (piano), Paul van der Feen (saxofoons) Tobias Nijboer (contrabas) en Joan Terol Amigo (drums).

https://www.youtube.com/watch?v=Gcc26iRj-Dc

Debuutalbum

Die band bracht begin van dit jaar in een vol bezet Bimhuis het debuutalbum ‘Passengers’ uit. De songs op het album, die hij ook deze avond presenteert, zijn persoonlijke verhalen en beschouwingen over thema’s als liefde, eenzaamheid, macht en avontuur. Een concept dat meeslepende muziek samenbrengt met pakkende teksten en verrassende improvisaties. Entree zaal: € 10 Clubleden / Studenten € 7.00. CJP & Stadspashouders € 5.00 (incl. gratis drankje).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.