Zaterdag 3 tot en met woensdag 7 november staat Cinema Amstelveen in het teken van de vierde editie van het Seret Film Festival Amsterdam. Het betekent vijf dagen lang Israëlische films, vertoond in de originele versie.

De filmagenda is als volgt:
Zaterdag 3 november om 18.30 uur:  The Cakemaker (uitverkocht) Engels, Hebreeuws en Duits gesproken | Nederlandse ondertiteling.

Seksuele dwang

Op dezelfde dag (3 november) om 20.45 uur de film Fractures. Oded, een gerenommeerd hoogleraar, is beschuldigd van seksuele dwang. Dat resulteert in een harde afrekening met zijn vrouw Merav op het politiebureau. De media krijgen te horen over het verhaal en de schande in de sociale netwerken slaat hard in op de familie, en waarschuwt hun jongste zoon, die om uitleg vraagt.
Hebreeuws gesproken met Engelse ondertiteling. Inclusief vragen en antwoorden met de actrice Tsufit Grant en de script writer Michal Farkash.

Zondag 4 november draait om 19.30 uur ‘The Essentkak Link: De story of Wilfred’.  Nederlandse première | Hebreeuws gesproken met Duitse ondertiteling’.

Maandag 5 november, 20.00 uur: Shelter, Hebreeuws, Duits en Arabisch gesproken | Nederlandse première.

Dinsdag 6 november om 15.00 uur: The Cakemaker. Engels, Hebreeuws en Duits gesproken met Nederlandse ondertiteling

Woensdag 7 november om 19.30 uur: Scaffolding, Nederlandse première.

Kijk op www.cinemaamstelveen.nl voor alle tijden en data en meer informatie over de films.

 

16 REACTIES

 1. Boycot, Divestment and Sanction (BDS) Israel, because with the ‘Jewish Nation-State Law’ it effectively declares itself an apartheid state that belongs exclusively to the ‘Jewish people’. This is despite the fact that one in five citizens of Israel is an indigenous, non-Jewish Palestinian.

  • Voor Joden is destijds door de VN Israel als Joodse staat aangewezen. Logisch dat de wetgeving daarmee in overeenstemming is. Overigens zijner ook typische moslim- en andere staten waar bijvoorbeeld sharia en onthoofding gelden en minderheden geenszins worden getolereerd. Daar horen wij u nooit over. U spring alleen uit uw vel als het om Israel gaat, overigens gaat u met een meerderheid mee, die in de Bijbel al is aangegeven.

 2. Fout. In de Balfour-verklaring (waarin de Britse regering steun toezegt voor de stichting van een nationaal tehuis voor het Joodse volk in Palestina) wordt als uitdrukkelijke voorwaarde gesteld: “that nothing shall be done which may prejudice the civil and religious rights of existing non-Jewish communities in Palestine.”

  De VN heeft Israël niet als Joodse staat aangewezen (zoals u schrijft) maar in 1947 alleen ingestemd met de opdeling van het mandaatgebied Palestina in drie delen: een Joods, een Arabisch en een internationaal bestuurd deel (Jeruzalem en Bethlehem).

  Zolang Israël de mensen- en burgerrechten van de oorspronkelijke inwoners niet volledig respecteert en de restanten van Palestina blijft bezetten en koloniseren, dient het land te worden geboycot en bestraft.

  • U geeft geen antwoord op mijn vraag waarom uw focus alleen op Israel ligt. Overigens bleef Israel altijd voor andersdenkenden open. Er is zelfs een fractie van hun in de Knesset, maar ja Arabieren begonnen oorlog na oorlog en wilden de staat de zee in drijven. Ja, daar gaat Israel niet op wachten.

   • Israël is niet open voor andersdenkenden (zoals u schrijft) want spraakmakende critici worden er niet toegelaten. Daarom mag het land zich geen democratie noemen.
    Een journalist mag niet jokken.

    • Jokken? U wel dan? U houdt er een uiterst subjectieve waarneming op na. Mag natuurlijk. Veel landen noemen zich trouwens democratie, die het in wezen niet zijn. Daar hoor ik u nooit over. Ik constateer dat de ene na de andere kritiek op het land leverende man of vrouw er is geweest (om later met ladingen hun mening bevestigende kritiek terug te komen).

     • “Deze week ontving SOMO het bericht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken dat Israël van plan is om onderzoekers Pauline Overeem en Lydia de Leeuw – die in juli aan de Israëlische grens werden tegengehouden – tot eind 2023 de toegang tot Israël te ontzeggen. ”
      Bron: somo. nl

  • Itt wat u schreef is alles wat ik hier heb geschreven over Balfour en VN en over de beroving, verdrijving en onderdrukking van de oorspronkelijke bevolking van Palestina gebaseerd op controleerbare feiten. Als u beweert dat ik jok, moet u dat aantonen aan de hand van betere argumenten. Dat heet discussie, de motor en de brandstof van democratie.

  • Een apartheidsstaat is niet meer van deze tijd. Het is in strijd met het principe van de democratische rechtsstaat en met de internationale rechtsorde. Bezetting, kolonisatie, landroof, onderdrukking en discriminatie van de inwoners ogv afkomst zijn dat ook. Voldoende redenen om Israël te boycotten en te bestraffen.
   Zuid-Afrika werd destijds om die redenen ook geboycot etc.

 3. U vergelijkt Israël met onbeschaafde staten waarin mensen- en burgerrechten niet tellen. Ik vergelijk Israël daarentegen met democratische rechtsstaten en stel vast dat het – ondanks alle hoogdravende pretenties – niet aan die criteria voldoet.

  Israël heeft de Palestina van de kaart geveegd en de oorspronkelijke inwoners beroofd en grotendeels verdreven, niet andersom.

  De landen waarnaar u telkens verwijst, horen niet bij Europa en zijn niet onze bevoorrechte handelspartners, Israël wel. Daarom beoordeel ik dat land naar onze criteria en vind dat het moet worden geboycot en bestraft zolang het daaraan niet wil voldoen.

 4. Ik pleit hier voor een boycot van een Israëlisch filmfestival maar niemand komt met goede tegenargumenten. Jammer, weer geen discussie. Democratie op z’n Amstrlveens: dood, morsdood.

  • Het valt mij op dat u steeds op de 101-jaar oude Balfour verklaring noemt en niet de uit 1947 daterende VN-resolutie, waar de Arabieren en bloc tegen waren. Die begonnen onmiddellijk een oorlog, net als de volgenden. Is het vreemd dat met zoveel vijanden om zich heen? Israel een eigen plan is gaan trekken. En wat heeft een filmfestival ermee te maken? Maar goed, u bent tegen alles van Israelisch is. Zoals een forse meerderheid in het westen. U loopt graag met die massa mee kennelijk.

 5. Israël heeft zich op een vijandige manier gevestigd in een vijandige omgeving en heeft sindsdien de oorspronkelijke Arabische inwoners en hun nakomelingen op een schandalige en mensonterende manier behandeld.

  U mag niet jokken. Ik ben niet tegen alles wat Israëlisch is en dat weet u. Ook veel Joden zijn namelijk tegen beroving, onderdrukking en kolonialisme en tegen discriminatie ogv afkomst. En u? Mag Israël alleen verheerlijkt worden en niet bekritiseerd vanwege schendingen van mensen- en burgerrechten?

  Was u destijds voor of tegen boycot van Zuid-Afrika?

 6. U baseert zich op nog veel oudere teksten, maar die waren exclusief voor het eigen volk geschreven en die hielden geen rekening met de rechten en belangen van andere volken. Dat deden deden Balfour en de VN wel, maar Israël nog steeds niet. Eigen volk eerst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.