Onder het motto ‘maak je eigen Lita’ werd zondagmorgen (28 oktober) in Museum Jan van der Togt een workshop voor kinderen van 6 -12 jaar gehouden, naar aanleiding van de daar gehouden overzichtstentoonstelling ‘Een kroniek van het oneindige’ van Lita Cabellut (1961).

Onder leiding van Gids Pim kregen de kinderen een rondleiding, waarbij hij uitlegde  dat de Spaans-Nederlandse zigeunerkunstenares tot haar 8e jaar bij haar oma woonde, want haar moeder kon niet goed voor haar zorgen. Toen oma doodging leefde Lita een aantal jaren als straatkind in Barcelona, moest bedelen om aan eten te komen, tot zij op 12-jarige leeftijd werd geadopteerd door een rijke familie, die haar meenam naar het Prado Museum in Madrid, waar zij geboeid raakte door de schilderkunst van beroemde meesters. Dat wilde Lita ook. Zo is het dus gekomen.

In de workshop maakten de kinderen hun eigen ‘Lita’ met als voorbeeld een door haar geschilderd vrouwenportret (Secret behind the veil). “Kan ik aan papa vragen om het te mogen ophangen aan de muur?” vroeg er één. Alle creaties van de kinderen werden op de vloer bekeken door aanwezige familieleden.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.