Paul Knieriem neemt op spectaculaire wijze afscheid bij Toneelschuur. Hij regisseert het grote ensemblestuk ‘Kras’, geschreven door Judith Herzberg en dinsdag 20 november (20.00 uur) te zien in Schouwburg Amstelveen. Judith Herzberg ontvangt ook in november de Prijs der Nederlandse Letteren uit handen van Koning Willem Alexander.

Het is dus de afscheidsvoorstelling van Paul Knieriem bij Toneelschuur Producties. En om het extra feestelijk te maken bestaat Toneelschuur Producties dit seizoen 50 jaar.

Acht spelers

De voorstelling wordt gespeeld door een achtkoppige cast met Samora Bergtop, Jan-Paul Buijs, Tjebbo Gerritsma, Malou Gorter, Marlies Heuer, Piet Kooij, Keja Klaasje Kwestro en Lindsay Zwaan. ‘Kras’ gaat op 15 november in première in Toneelschuur Haarlem.

Het verhaal in Kras gaat over een insluiper, die elke nacht het hele grachtenpand van Ina, een gescheiden vrouw van tegen de 70, overhoop haalt. Er wordt wonderlijk genoeg niets vermist. Is er wel sprake van een inbraak? In ieder geval krijgt Ina nu elke dag haar kinderen te zien: de ongetrouwde dochter Do, die altijd voor iedereen klaar staat en dat wil weten ook, de zoons William en Theo met huwelijksproblemen en de jongste zoon Manfred, die zich druk maakt over het milieu en wat alles kost. Over hun moeder maken zij zich geen echte zorgen, daarvoor zijn ze te zeer vervuld van hun eigen problemen.

Meer informatie: www.toneelschuurproducties.nl/kras

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.