Op buitenplaats Wester-Amstel aan de Amsteldijk-Noord 55 geeft Sietse Altena zondag 11 november om 15.00 uur een lezing over de zogenoemde Voie Sacréem, de wapenstilstand aan het einde van de eerste wereldoorlog.

Het op 11 november 100 jaar geleden dat de wapenstilstand van de Eerste Wereldoorlog werd gesloten. Dus het is mooi dat Wester-Amstel voor de lezing precies op die dag iemand kon krijgen die gaat vertellen over een pelgrimage die hij heeft gedaan van Bar-le-Duc (waar níet onze flesjes water vandaan komen) naar Verdun, de weg waarlangs legers en voorraden vervoerd werden in de Grote Oorlog.

Foto’s

Onderweg heeft Sietse Altena foto’s gemaakt en die gelegd naast foto’s die op min of meer dezelfde plek zijn gemaakt honderd jaar geleden. Hij geeft historische achtergrondinformatie en vertelt wat er toen op die plaats gebeurd is.

De afgelopen vier jaar is er aardig wat aandacht besteed aan deze gruwelijke oorlog en na de herdenking, ook via deze lezing, van de wapenstilstand, zullen de verhalen langzamerhand in de vergetelheid raken. Entree: gasten € 8,50, donateurs € 6. Koffie en thee gratis voor aanvang.

Reserveren:  literair@wester-amstel.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.