Vandaag zetten de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds een nieuwe stap op weg naar een Rookvrije Generatie. Via het nieuwe platform rookvrij.nl kan iedereen nu met één druk op de knop laten weten welke sportvelden, speelplekken en schoolpleinen in hun buurt rookvrij moeten worden. Ook in Noord-Holland, zegt de nieuwe organisatie. Overigens is Amstelveen al een eind op weg met het rookvrij maken van sportvoorzieningen, speelplaatsen en overheidsgebouwen.Met de online handtekeningenactie kunnen straks alle betrokkenen zien waar in de regio behoefte is aan bescherming van kinderen tegen de schadelijke gevolgen van tabaksrook. En zo kan iedereen volgens haar zelf helpen voorkomen dat kinderen beginnen met roken.

Kinderplekken 

Ruim 8 op de 10 Nederlanders willen dat plekken waar kinderen sporten, spelen en naar school gaan rookvrij worden, zo blijkt uit recent onderzoek. Toch zijn er in elke regio nog steeds honderden van dit soort plekken waar gerookt wordt, ook waar kinderen bij zijn. Met rookvrij.nl laten initiatiefnemers de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds zien dat het rookvrij maken van een plek waar kinderen spelen heel eenvoudig is.

Door op rookvrij.nl aan te geven dat een sportveld, speelplek of school rookvrij moet worden geeft iemand een duidelijk signaal af, vinden de initiatiefnemers.  :  “Hoe meer mensen tekenen, hoe makkelijker het wordt om bestuurders te overtuigen van het invoeren van een rookvrij-beleid. Zo kan iedereen bijdragen aan het rookvrij maken van plekken in de buurt en gaat heel Nederland, samen met de meer dan 125 partijen verenigd in de Alliantie Nederland Rookvrij, op weg naar een Rookvrije Generatie.”

1 REACTIE

  1. Op de met veel publiciteit geopende ‘rookvrije zone’ bij de ingang van de openbare bibliotheek wordt nog bijna evenveel gerookt als vroeger. De wethouder van Zelfreclame is namelijk ook verantwoordelijk voor Handhaving..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.